Sök
Filtrera
Spenatfyllda champinjoner
Bookmark
23 av 303

Spenatfyllda champinjoner

Spenatfyllda champinjoner – Vegetarisk rätt perfekt tillagad på grillen Spenatfyllda champinjoner på grillen. KIKKOMAN visar dig idag hur du kan laga denna vegetariska klassiker på grillen, perfekt kryddad med KIKKOMANS sojasås. Det bästa sättet att skämma bort dina gäster med smaken av inhemska champinjoner.

Spenatfyllda champinjoner
Total tid 40min
Förberedelsetid: 25min
Tillagningstid 15min
Näringsinnehåll (per portion): 670 kJ / 160 kcal
Fett: 9 g
Protein: 14 g
Kolhydrat: 6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 8 jättechampinjoner
  • 50 g bladspenat
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 1 msk smör
  • 2 tsk KIKKOMAN sojasås
  • nymalen vitpeppar
  • 75 g färskost med örter 

Tillbehör:

  • grillplanka i trä

Förberedelse

  1. Rensa champinjonerna (skölj dem inte). Vrid loss stjälkarna och hacka dem fint. Lägg hattarna åt sidan. Skölj och finhacka spenaten. Skölj paprikan och skär den i små tärningar. Skala och finhacka löken. 
  2. Smält smöret i en gryta på den varma grillen och bryn löken försiktigt i smöret. Tillsätt champinjonstjälkarna, spenaten och den tärnade paprikan och rör om. Rör ner KIKKOMAN sojasås och smaka av med peppar.
  3. Låt grönsaksröran svalna lite grann och rör sedan ner färskosten. Smaka av igen med peppar. Fördela grönsaksröran i svamphattarna.
  4. Grilla champinjonerna indirekt i 10–15 minuter (beroende på storleken), eventuellt på en grillplanka.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 40min
Förberedelsetid: 25min
Tillagningstid 15min
Näringsinnehåll (per portion): 670 kJ / 160 kcal
Fett: 9 g
Protein: 14 g
Kolhydrat: 6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 8 jättechampinjoner
  • 50 g bladspenat
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 1 msk smör
  • 2 tsk KIKKOMAN sojasås
  • nymalen vitpeppar
  • 75 g färskost med örter 

Tillbehör:

  • grillplanka i trä