Spaghetti med broccolipesto och honungsglaserade kikärtor
Förberedelse
Steg 1
Sätt ugnen på 180 °C. Koka upp vatten i en kastrull med en passande sil. Lägg ut bakplåtspapper på en bakplåt med hög kant. Dela broccolin grovt i jämnstora buketter och lägg dem i silen och sätt på ett lock som försluter väl. Ångkoka i 6 minuter.
Steg 2
Lägg den ångkokta broccolin i en matberedare och tillsätt vitlöken, crème fraichen, 30 ml Kikkoman sojasås, den rivna parmesanosten och pinjenötter. Mixa i en minut.
Steg 3
Blanda honungen med 50 ml Kikkoman sojasås, tomatpurén och oljan i en mellanstor skål. Tillsätt de avrunna kikärtorna och rör om. Lägg kikärtorna på den förberedda bakplåten och rosta dem i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.
Steg 4
Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara på 1 dl av kokvattnet. Blanda spaghettin med det sparade kokvattnet och såsen i en stor panna. Blanda om i en minut på medelhög värme. Fördela spaghettin på fyra tallrikar och garnera med de rostade kikärtorna.
Recept-ID: 47
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer