Spaghetti med broccolipesto och honungsglaserade kikärtor

Ingredienser

4 Portioner
300 g
spaghetti
250 g
broccoli
100 g
finriven parmesanost
100 g
crème fraiche
40 g
pinjenötter
3 
pressade vitlöksklyftor

Kikärtor

20 g
honung
20 ml
tomatpuré
20 ml
olivolja
400 g
kikärtor

Garnering

130 g
halvtorkade tomater
10 g
Pinjenötter
Näringsinnehåll (per portion): 3071 kJ  /  734 kcal
28 g Fett
33 g Protein
85 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Sätt ugnen på 180 °C. Koka upp vatten i en kastrull med en passande sil. Lägg ut bakplåtspapper på en bakplåt med hög kant. Dela broccolin grovt i jämnstora buketter och lägg dem i silen och sätt på ett lock som försluter väl. Ångkoka i 6 minuter.

Steg 2

Lägg den ångkokta broccolin i en matberedare och tillsätt vitlöken, crème fraichen, 30 ml Kikkoman sojasås, den rivna parmesanosten och pinjenötter. Mixa i en minut.

Steg 3

Blanda honungen med 50 ml Kikkoman sojasås, tomatpurén och oljan i en mellanstor skål. Tillsätt de avrunna kikärtorna och rör om. Lägg kikärtorna på den förberedda bakplåten och rosta dem i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.

Steg 4

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara på 1 dl av kokvattnet. Blanda spaghettin med det sparade kokvattnet och såsen i en stor panna. Blanda om i en minut på medelhög värme. Fördela spaghettin på fyra tallrikar och garnera med de rostade kikärtorna.

Recept-ID: 47

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Sätt ugnen på 180 °C. Koka upp vatten i en kastrull med en passande sil. Lägg ut bakplåtspapper på en bakplåt med hög kant. Dela broccolin grovt i jämnstora buketter och lägg dem i silen och sätt på ett lock som försluter väl. Ångkoka i 6 minuter.

Lägg den ångkokta broccolin i en matberedare och tillsätt vitlöken, crème fraichen, 30 ml Kikkoman sojasås, den rivna parmesanosten och pinjenötter. Mixa i en minut.

Blanda honungen med 50 ml Kikkoman sojasås, tomatpurén och oljan i en mellanstor skål. Tillsätt de avrunna kikärtorna och rör om. Lägg kikärtorna på den förberedda bakplåten och rosta dem i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara på 1 dl av kokvattnet. Blanda spaghettin med det sparade kokvattnet och såsen i en stor panna. Blanda om i en minut på medelhög värme. Fördela spaghettin på fyra tallrikar och garnera med de rostade kikärtorna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.