Sommarsallad med cous cous och citrus

Total tid 20 Min.
20 Min. Tid för förberedelse

En ljus och somrig sallad som är utsökt att servera med grillat. Tack vare Kikkoman Ponzu, en smakrik citrusdressing, blir det så enkelt!

Ingredienser

2 Portioner
100 g
couscous
2 msk
olivolja
 ½ 
gurka
 ½ 
röd paprika
2 
vitlöksklyftor
1 handfull
näve bladpersilja
1 handfull
myntablad
 ½ knippe
knippe salladslök
200 g
druvor utan kärnor
2 msk
rostade solrosfrön
2 
soltorkade tomater
8 
körsbärstomater i mixade färger
Salt och peppar
Näringsinnehåll (per portion): 3536 kJ  /  884 kcal
38 g Fett
28 g Protein
118 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Lägg couscous i en skål. Tillsätt olivolja och Kikkoman Ponzu Citrussås och blanda noggrant. Häll över kokande vatten till cirka 1 cm ovanför couscousen och täck sedan skålen med plastfolie. Ställ åt sidan i 15 minuter.

Steg 2

Skär vindruvorna och tomaterna i halvor. Hacka salladslök och vitlök. Tärna gurkan och paprikan. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor.

Steg 3

Rör om den blötlagda couscousen med en gaffel så att den blir fluffig.

Steg 4

Tillsätt vindruvor och både de färska och soltorkade tomaterna. Tillsätt lök och vitlök och blanda väl. Tillsätt röd paprika, rostade solrosfrön, gurka och örter.

Steg 5

Blanda väl och smaksätt eventuellt med Kikkoman Ponzu Citrussås och svartpeppar.

Recept-ID: 1128

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Lägg couscous i en skål. Tillsätt olivolja och Kikkoman Ponzu Citrussås och blanda noggrant. Häll över kokande vatten till cirka 1 cm ovanför couscousen och täck sedan skålen med plastfolie. Ställ åt sidan i 15 minuter.

Skär vindruvorna och tomaterna i halvor. Hacka salladslök och vitlök. Tärna gurkan och paprikan. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor.

Rör om den blötlagda couscousen med en gaffel så att den blir fluffig.

Tillsätt vindruvor och både de färska och soltorkade tomaterna. Tillsätt lök och vitlök och blanda väl. Tillsätt röd paprika, rostade solrosfrön, gurka och örter.

Blanda väl och smaksätt eventuellt med Kikkoman Ponzu Citrussås och svartpeppar.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.