Sötpotatisbiffar på blandade grönsaksstrimlor med avokadokräm
Sök
Filtrera
Sötpotatisbiffar på blandade grönsaksstrimlor med avokadokräm
Bookmark
138 av 281

Sötpotatisbiffar på blandade grönsaksstrimlor med avokadokräm

Sötpotatisbiffar på blandade grönsaksstrimlor med avokadokräm
Total tid 35min
Förberedelsetid: 35min
Näringsinnehåll (per portion): 1312 kJ / 313 kcal
Fett: 13.9 g
Protein: 4.5 g
Kolhydrat: 42.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till avokadokrämen:

  • ½ stor avokado
  • 100 ml mandelmjölk
  • 2 msk ”tjock” kokosmjölk
  • ½ tsk citronsaft
  • 1 tsk strösocker
  • lite salt och nymalen peppar

Till grönsakstillbehöret:

  • vardera 100 g av röd och gul paprika
  • 100 g haricots verts
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • lite salt och nymalen peppar

Till sötpotatisbiffarna:

Förberedelse

  1. Avokadokräm: Ta ut kärnan och skala avokadon, skär fruktköttet i grova bitar och puréa med mandelmjölken och kokosmjölken. Värm upp avokadomoset i en kastrull och smaka av med citronsaft, socker, salt och peppar.
  2. Grönsakstillbehöret: Ansa kärnor och sidväggar, skölj och strimla paprikan. Skölj och skär bort ändarna från bönorna. Hetta upp oljan i en panna, tillsätt och fräs upp paprikastrimlorna och haricots vertsen och smaksätt med salt och peppar.
  3. Sötpotatisbiffar: Skölj och skär sötpotatisen på snedden i ca 1,5 cm tjocka skivor. Lägg skivorna bredvid varandra på en tallrik, täck med plastfolie och kör dem i mikron på 450 watt i ca 4–5 minuter. Ta bort plastfolien, låt sötpotatisen svalna lite och pudra snittytorna med mjöl.
  4. Hetta upp margarinet i en panna, bryn sötpotatisskivorna gyllenbruna på medelhög värme på båda sidorna, ta upp och lägg dem på en tallrik och håll varmt.
  5. Låt sockret och äppeljuicen koka ihop i pannan så länge tills saften blivit tjockflytande. Tillsätt sojasåsen och koka upp igen. Lägg tillbaka sötpotatisskivorna i stekpannan och karamellisera med såsen.
  6. Lägg upp tillbehörsgrönsakerna på tallrikar, arrangera sötpotatisbiffarna ovanpå, nappera med resten av såsen, garnera med avokadokrämen bredvid och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 35min
Förberedelsetid: 35min
Näringsinnehåll (per portion): 1312 kJ / 313 kcal
Fett: 13.9 g
Protein: 4.5 g
Kolhydrat: 42.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till avokadokrämen:

  • ½ stor avokado
  • 100 ml mandelmjölk
  • 2 msk ”tjock” kokosmjölk
  • ½ tsk citronsaft
  • 1 tsk strösocker
  • lite salt och nymalen peppar

Till grönsakstillbehöret:

  • vardera 100 g av röd och gul paprika
  • 100 g haricots verts
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • lite salt och nymalen peppar

Till sötpotatisbiffarna: