Sötpotatisbiffar på blandade grönsaksstrimlor med avokadokräm
Sök
Filtrera
Sötpotatisbiffar på blandade grönsaksstrimlor med avokadokräm
Bookmark
4 av 222

Sötpotatisbiffar på blandade grönsaksstrimlor med avokadokräm

Förberedelsetid: 35min
Calorific värde (per portion): 1312 kJ / 314 kcal

Ingredienser för 4 portioner

Till avokadokrämen:

  • ½ stor avokado
  • 100 ml mandelmjölk
  • 2 msk ”tjock” kokosmjölk
  • ½ tsk citronsaft
  • 1 tsk strösocker
  • lite salt och nymalen peppar

Till grönsakstillbehöret:

  • vardera 100 g av röd och gul paprika
  • 100 g haricots verts
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • lite salt och nymalen peppar

Till sötpotatisbiffarna:

Förberedelse

  1. Avokadokräm: Ta ut kärnan och skala avokadon, skär fruktköttet i grova bitar och puréa med mandelmjölken och kokosmjölken. Värm upp avokadomoset i en kastrull och smaka av med citronsaft, socker, salt och peppar.
  2. Grönsakstillbehöret: Ansa kärnor och sidväggar, skölj och strimla paprikan. Skölj och skär bort ändarna från bönorna. Hetta upp oljan i en panna, tillsätt och fräs upp paprikastrimlorna och haricots vertsen och smaksätt med salt och peppar.
  3. Sötpotatisbiffar: Skölj och skär sötpotatisen på snedden i ca 1,5 cm tjocka skivor. Lägg skivorna bredvid varandra på en tallrik, täck med plastfolie och kör dem i mikron på 450 watt i ca 4–5 minuter. Ta bort plastfolien, låt sötpotatisen svalna lite och pudra snittytorna med mjöl.
  4. Hetta upp margarinet i en panna, bryn sötpotatisskivorna gyllenbruna på medelhög värme på båda sidorna, ta upp och lägg dem på en tallrik och håll varmt.
  5. Låt sockret och äppeljuicen koka ihop i pannan så länge tills saften blivit tjockflytande. Tillsätt sojasåsen och koka upp igen. Lägg tillbaka sötpotatisskivorna i stekpannan och karamellisera med såsen.
  6. Lägg upp tillbehörsgrönsakerna på tallrikar, arrangera sötpotatisbiffarna ovanpå, nappera med resten av såsen, garnera med avokadokrämen bredvid och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

Till avokadokrämen:

  • ½ stor avokado
  • 100 ml mandelmjölk
  • 2 msk ”tjock” kokosmjölk
  • ½ tsk citronsaft
  • 1 tsk strösocker
  • lite salt och nymalen peppar

Till grönsakstillbehöret:

  • vardera 100 g av röd och gul paprika
  • 100 g haricots verts
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • lite salt och nymalen peppar

Till sötpotatisbiffarna: