
48 av 82
Sötpotatis-teriyakichips

Total tid
70min
Förberedelsetid:
70min
Näringsinnehåll (per portion):
888 kJ / 212 kcal
Fett:
11.4 g
Protein:
4.4 g
Kolhydrat:
22.1 g
Ingredienser för 10 portion(er)
- 2 sötpotatisar
- 50 ml Kikkoman Teriyakimarinad
- 3-4 msk vetemjöl
- 2 ägg
- 100 g pankomjöl (eller ströbröd)
- olja till fritering
Förberedelse
Skölj och hyvla sötpotatisarna tunt. Pensla med Teriyakimarinad och låt vila i ca 30 minuter.
Vispa upp äggen. Klappa sötpotatisskivorna torra och vänd dem först i mjöl, sedan i ägg och till sist i pankomjöl.
Fritera sötpotatis-teriyakichipsen knapriga i het olja och servera garnerade med jordgubbar och edamamebönor efter tycke.
Använda produkter i det här receptet
Total tid
70min
Förberedelsetid:
70min
Näringsinnehåll (per portion):
888 kJ / 212 kcal
Fett:
11.4 g
Protein:
4.4 g
Kolhydrat:
22.1 g
Ingredienser för 10 portion(er)
- 2 sötpotatisar
- 50 ml Kikkoman Teriyakimarinad
- 3-4 msk vetemjöl
- 2 ägg
- 100 g pankomjöl (eller ströbröd)
- olja till fritering