Söt chutney på honung och päron

Total tid 120 Min.
120 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

8 Portioner
1 kg
päron
1 kg
melon
1 kg
lök
1 
chili
 ½ kg
strösocker
500 ml
vinäger
Näringsinnehåll (per portion): 352 kJ  /  84 kcal
0,2 g Fett
1 g Protein
20,1 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Tärna päronen i större tärningar och melonen i mindre tärningar. Finhacka löken. Lägg allt i en gryta och tillsätt sockret, vinägern och Kikkoman sojasås. Blanda och låt småkoka på låg värme tills löken är mjuk (30–60 minuter), tillsätt lite vatten om så behövs.

Steg 2

Fyll den heta chutneyn i rena, torra konserveringsglas, förslut med lock och ställ in i den förvärmda ugnen. Sterilisera i ca 30 minuter i 120 °C. Låt svalna över natten. Vänd inte glasburken upp och ned.

Steg 3

Servera som sött tilltugg till ost, stekt eller grillat kött och som färdigt bredbart smörgåspålägg.

Recept-ID: 469

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Tärna päronen i större tärningar och melonen i mindre tärningar. Finhacka löken. Lägg allt i en gryta och tillsätt sockret, vinägern och Kikkoman sojasås. Blanda och låt småkoka på låg värme tills löken är mjuk (30–60 minuter), tillsätt lite vatten om så behövs.

Fyll den heta chutneyn i rena, torra konserveringsglas, förslut med lock och ställ in i den förvärmda ugnen. Sterilisera i ca 30 minuter i 120 °C. Låt svalna över natten. Vänd inte glasburken upp och ned.

Servera som sött tilltugg till ost, stekt eller grillat kött och som färdigt bredbart smörgåspålägg.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.