Smörgrillad ädelsvampblandning i foliepaket

Total tid 40 Min.

Ingredienser

4 Portioner
100 g
olika sorters svamp (shimeji/talltuvskivling, enoki, eringi/kungsmussling, ostronskivling etc.)
4 st
shiitake
1 skiva
citron
1 msk
smör
2 msk
vitt vin
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar

Förberedelse

Ansa svamparna. Skär ett kryss i shiitakehattarna och ta bort stjälkarna. Halvera stora shiitakesvampar. De andra svamparna kan förbli som de är om de inte är för stora. Lägg ut bakplåtspapper på en bit aluminiumfolie i passande storlek och stryk på lite mjukt smör. Lägg svamparna och citronskivan ovanpå. Förslut bakplåtspappret och folien. Stick ett par hål i båda folierna och ugnsstek i 200 °C i 9–10 minuter. Droppa lite limesaft över de färdiga svamparna, smöra lite till och smaka av med Kikkoman Naturligt bryggd Less salt sojasås.

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Recept-ID: 355

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Ansa svamparna. Skär ett kryss i shiitakehattarna och ta bort stjälkarna. Halvera stora shiitakesvampar. De andra svamparna kan förbli som de är om de inte är för stora. Lägg ut bakplåtspapper på en bit aluminiumfolie i passande storlek och stryk på lite mjukt smör. Lägg svamparna och citronskivan ovanpå. Förslut bakplåtspappret och folien. Stick ett par hål i båda folierna och ugnsstek i 200 °C i 9–10 minuter. Droppa lite limesaft över de färdiga svamparna, smöra lite till och smaka av med Kikkoman Naturligt bryggd Less salt sojasås.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.