Skaldjur i wok
Snabblagad skaldjurswok på grill med räkor och bläckfisk Snabblagad skaldjurswok med fina räkor och bläckfisk i asiatisk stil. Med KIKKOMAN kan du lära dig att tillaga bläckfisk på bästa sätt och tillreda denna utsökta wokrätt enkelt på grillen, perfekt kryddad med KIKKOMANS sojasås.
Förberedelse
Steg 1
Skär bläckfisken i breda strimlor och skär itu räkorna på längden. Skölj sparrisen och skär av en bit längst ned. Skär sparrisen i snygga sneda och ca 5 cm långa bitar. Skölj salladslöken och skär den i ganska stora bitar. Hacka chilin fint.
Steg 2
Ställ gjutjärnspannan på grillen. Häll 1 msk olja i grytan och fräs bläckfisken i 3–4 minuter på stark värme. Ta upp bläckfisken och håll den varm.
Steg 3
Häll 1 msk olja i grytan igen och grilla räkorna på stark värme (2–3 minuter, de ska inte vara genomkokta). Ta upp räkorna ur grytan och håll dem varma.
Steg 4
Fräs grönsakerna i 1 msk olja i 3–4 minuter i woken. Lägg i räkorna och bläckfisken igen och smaksätt med chili, honung, peppar och KIKKOMAN sojasås. Servera genast.
Recept-ID: 961
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer