Skaldjur i wok

Total tid 35 Min.
25 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Snabblagad skaldjurswok på grill med räkor och bläckfisk Snabblagad skaldjurswok med fina räkor och bläckfisk i asiatisk stil. Med KIKKOMAN kan du lära dig att tillaga bläckfisk på bästa sätt och tillreda denna utsökta wokrätt enkelt på grillen, perfekt kryddad med KIKKOMANS sojasås.

Ingredienser

4 Portioner
300 g
bläckfisk
500 g
tigerräkor
500 g
grön sparris
 ½ knippe
salladslök
3 msk
jordnötsolja
 ½ 
mild chili
flytande honung
nymalen peppar

Tillbehör:

Wok i gjutjärn
Näringsinnehåll (per portion): 962 kJ  /  230 kcal
4 g Fett
38 g Protein
6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär bläckfisken i breda strimlor och skär itu räkorna på längden. Skölj sparrisen och skär av en bit längst ned. Skär sparrisen i snygga sneda och ca 5 cm långa bitar. Skölj salladslöken och skär den i ganska stora bitar. Hacka chilin fint.

Steg 2

Ställ gjutjärnspannan på grillen. Häll 1 msk olja i grytan och fräs bläckfisken i 3–4 minuter på stark värme. Ta upp bläckfisken och håll den varm.

Steg 3

Häll 1 msk olja i grytan igen och grilla räkorna på stark värme (2–3 minuter, de ska inte vara genomkokta). Ta upp räkorna ur grytan och håll dem varma.

Steg 4

Fräs grönsakerna i 1 msk olja i 3–4 minuter i woken. Lägg i räkorna och bläckfisken igen och smaksätt med chili, honung, peppar och KIKKOMAN sojasås. Servera genast.

Recept-ID: 961

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär bläckfisken i breda strimlor och skär itu räkorna på längden. Skölj sparrisen och skär av en bit längst ned. Skär sparrisen i snygga sneda och ca 5 cm långa bitar. Skölj salladslöken och skär den i ganska stora bitar. Hacka chilin fint.

Ställ gjutjärnspannan på grillen. Häll 1 msk olja i grytan och fräs bläckfisken i 3–4 minuter på stark värme. Ta upp bläckfisken och håll den varm.

Häll 1 msk olja i grytan igen och grilla räkorna på stark värme (2–3 minuter, de ska inte vara genomkokta). Ta upp räkorna ur grytan och håll dem varma.

Fräs grönsakerna i 1 msk olja i 3–4 minuter i woken. Lägg i räkorna och bläckfisken igen och smaksätt med chili, honung, peppar och KIKKOMAN sojasås. Servera genast.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.