Sök
Filtrera
Savojkåldolmar med tomat-pepparkakssås
Bookmark
214 av 256

Savojkåldolmar med tomat-pepparkakssås

Förberedelsetid: 55min
Calorific värde (per portion): 1444 kJ / 345 kcal

Ingredienser för 2 portioner

  • 4 stora blad savojkål
  • 1 schalottenlök
  • 1 litet knippe persilja
  • 250 g nötfärs
  • 1 tsk senap
  • ½ tsk grovmalen peppar
  • 6 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 4 stora tomater
  • 1 liten gul lök
  • 1 kvist timjan
  • 200 ml grönsaksbuljong
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 nypa strösocker
  • 1 nypa pepparkakskrydda

Förberedelse

  1. Förväll savojkålbladen i kokande saltvatten i ca 3 minuter, spola av i kallt vatten och skär bort det grövsta från den tjocka nerven. Skala och finhacka schalottenlökarna, skölj och finhacka persiljan.
  2. Blanda köttfärsen med schalottenlökarna, persiljan, senapen och pepparn och smaka av med lite naturligt bryggd sojasås. Fördela köttfärsen på savojkålbladen, rulla ihop till fasta dolmar och bind ihop med kökssnöre.
  3. Skölj tomaterna, ta bort blomfästet och grovtärna. Skala och tärna löken. Plocka av bladen från timjankvisten och lägg allt tillsammans i en eldfast ugnsform, häll över buljongen, lägg dit dolmarna och stek färdigt i förvärmd ugn i 180 °C i ca 40 minuter. Vänd dolmarna då och då.
  4. Lägg upp savojkåldolmarna på tallrikar, låt eventuellt resten av vätskan snabbt koka ihop. Smaka av tomatpurén med socker, pepparkakskrydda och naturligt bryggd sojasås och fördela ovanpå dolmarna. Lätt potatismos passar utmärkt till.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 2 portioner

  • 4 stora blad savojkål
  • 1 schalottenlök
  • 1 litet knippe persilja
  • 250 g nötfärs
  • 1 tsk senap
  • ½ tsk grovmalen peppar
  • 6 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 4 stora tomater
  • 1 liten gul lök
  • 1 kvist timjan
  • 200 ml grönsaksbuljong
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 nypa strösocker
  • 1 nypa pepparkakskrydda