Savojkåldolmar med tomat-pepparkakssås
Förberedelse
Steg 1
Förväll savojkålbladen i kokande saltvatten i ca 3 minuter, spola av i kallt vatten och skär bort det grövsta från den tjocka nerven. Skala och finhacka schalottenlökarna, skölj och finhacka persiljan.
Steg 2
Blanda köttfärsen med schalottenlökarna, persiljan, senapen och pepparn och smaka av med lite naturligt bryggd sojasås. Fördela köttfärsen på savojkålbladen, rulla ihop till fasta dolmar och bind ihop med kökssnöre.
Steg 3
Skölj tomaterna, ta bort blomfästet och grovtärna. Skala och tärna löken. Plocka av bladen från timjankvisten och lägg allt tillsammans i en eldfast ugnsform, häll över buljongen, lägg dit dolmarna och stek färdigt i förvärmd ugn i 180 °C i ca 40 minuter. Vänd dolmarna då och då.
Steg 4
Lägg upp savojkåldolmarna på tallrikar, låt eventuellt resten av vätskan snabbt koka ihop. Smaka av tomatpurén med socker, pepparkakskrydda och naturligt bryggd sojasås och fördela ovanpå dolmarna. Lätt potatismos passar utmärkt till.
Recept-ID: 259
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer