Savojkåldolmar med tomat-pepparkakssås

Total tid 55 Min.

Ingredienser

2 Portioner
4 
stora blad savojkål
1 
schalottenlök
1 
litet knippe persilja
250 g
nötfärs
1 tsk
senap
 ½ tsk
grovmalen peppar
4 
stora tomater
1 
liten gul lök
1 
kvist timjan
200 ml
grönsaksbuljong
1 msk
tomatpuré
strösocker
pepparkakskrydda
Näringsinnehåll (per portion): 1444 kJ  /  345 kcal
18,5 g Fett
33,1 g Protein
10,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Förväll savojkålbladen i kokande saltvatten i ca 3 minuter, spola av i kallt vatten och skär bort det grövsta från den tjocka nerven. Skala och finhacka schalottenlökarna, skölj och finhacka persiljan.

Steg 2

Blanda köttfärsen med schalottenlökarna, persiljan, senapen och pepparn och smaka av med lite naturligt bryggd sojasås. Fördela köttfärsen på savojkålbladen, rulla ihop till fasta dolmar och bind ihop med kökssnöre.

Steg 3

Skölj tomaterna, ta bort blomfästet och grovtärna. Skala och tärna löken. Plocka av bladen från timjankvisten och lägg allt tillsammans i en eldfast ugnsform, häll över buljongen, lägg dit dolmarna och stek färdigt i förvärmd ugn i 180 °C i ca 40 minuter. Vänd dolmarna då och då.

Steg 4

Lägg upp savojkåldolmarna på tallrikar, låt eventuellt resten av vätskan snabbt koka ihop. Smaka av tomatpurén med socker, pepparkakskrydda och naturligt bryggd sojasås och fördela ovanpå dolmarna. Lätt potatismos passar utmärkt till.

Recept-ID: 259

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Förväll savojkålbladen i kokande saltvatten i ca 3 minuter, spola av i kallt vatten och skär bort det grövsta från den tjocka nerven. Skala och finhacka schalottenlökarna, skölj och finhacka persiljan.

Blanda köttfärsen med schalottenlökarna, persiljan, senapen och pepparn och smaka av med lite naturligt bryggd sojasås. Fördela köttfärsen på savojkålbladen, rulla ihop till fasta dolmar och bind ihop med kökssnöre.

Skölj tomaterna, ta bort blomfästet och grovtärna. Skala och tärna löken. Plocka av bladen från timjankvisten och lägg allt tillsammans i en eldfast ugnsform, häll över buljongen, lägg dit dolmarna och stek färdigt i förvärmd ugn i 180 °C i ca 40 minuter. Vänd dolmarna då och då.

Lägg upp savojkåldolmarna på tallrikar, låt eventuellt resten av vätskan snabbt koka ihop. Smaka av tomatpurén med socker, pepparkakskrydda och naturligt bryggd sojasås och fördela ovanpå dolmarna. Lätt potatismos passar utmärkt till.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.