Sök
Filtrera
Sallad med grillad halloumiost och ananas
Bookmark
6 av 221

Sallad med grillad halloumiost och ananas

Förberedelsetid: 20min

Ingredienser för 2 portioner

Förberedelse

  1. Skiva halloumiosten. Skala och skiva ananasen, ta bort rotstocken i mitten. Rör ihop ingefäran, honungen, 1 msk sojasås, 2 msk Ponzu, 3 msk olivolja och hackade myntablad i en skål.
  2. Grilla osten på grillen i ca 3 minuter till den är rostad på utsidan. Grilla på båda sidorna och droppa då över lite olivolja och ponzusås. Fintärna ostskivorna så snart de är färdiga.
  3. Grilla samtidigt ananasskivorna i ca 4 minuter på båda sidorna. Du kan glasera dem med Kikkoman Teriyaki Barbecuesås med honung. Skär ananasen i munsstora bitar så snart den är färdig.
  4. Fördela den gröna sallaten på en tallrik, lägg valnötter, grillad halloumiost och ananas ovanpå. Strö över groddarna och solrosfröna, häll över dressingen och servera genast.

Ingredienser för 2 portioner