Saftiga kycklingspett i teriyaki (kara-age)

Total tid 45 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tid för marinering
10 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
500 g
urbenade kycklinglår
 ¾ msk
riven ingefära
lite potatismjöl
olja för fritering

Dipp:

100 g
majonnäs
10 ml
limesaft
Näringsinnehåll (per portion): 2284.46 kJ  /  546 kcal
39 g Fett
29 g Protein
16 g Kolhydrater

Förberedelse

Blanda marinaden med den finrivna ingefäran och häll över i en plastpåse. Skär de urbenade kycklinglårfiléerna i munsstora bitar och lägg dem i plastpåsen. Massera in marinaden genom att trycka försiktigt på köttdelarna. Låt vila i 30 minuter. Ta ut och klappa kycklingbitarna torra. Vänd snabbt i potatismjölet och fritera i 170 °C. Servera med färska limeskivor och dippsås.

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Recept-ID: 354

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Blanda marinaden med den finrivna ingefäran och häll över i en plastpåse. Skär de urbenade kycklinglårfiléerna i munsstora bitar och lägg dem i plastpåsen. Massera in marinaden genom att trycka försiktigt på köttdelarna. Låt vila i 30 minuter. Ta ut och klappa kycklingbitarna torra. Vänd snabbt i potatismjölet och fritera i 170 °C. Servera med färska limeskivor och dippsås.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.