Rulle med rökt lax och avokado (Uramaki)

Total tid 15 Min.
15 Min. Tid för förberedelse

Tillagning och ingredienser till urumaki-sushi med rökt lax och avokado.

Ingredienser

8 Portioner
5 
små avokadoskivor
5 
smågurkor (eller cornichons)
1 
noriark
200 g
tillagat sushiris*
 ½ tsk
wasabipasta
2 tsk
färskost
150 g
rökt lax

För dekoration:

2 tsk
vildlaxrom
1 ½ 
rädisor, tunt skivade
Några dillkvistar

Till servering:

Inlagd ingefära
wasabipasta
Näringsinnehåll (per portion): 456 kJ  /  109 kcal
5,2 g Fett
5,5 g Protein
9,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär avokado och gurka i strimlor.

Steg 2

Lägg 1 noriark på sushimattan.

Steg 3

Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.

Steg 4

Vänd helt.

Steg 5

Bred ut wasabipasta och färskost på längden längs mitten.

Steg 6

Lägg avokado- och gurkorremsor på längden ovanpå.

Steg 7

Rulla ihop rullen.

Steg 8

Toppa med laxstrimlor.

Steg 9

Slå in i plastfolie och fixera med sushimatta.

Steg 10

Ta försiktigt bort plastfolien och skär rullen i 8 lika stora bitar.

Steg 11

Dekorera med vildlaxkaviar, rädisaskivor, dill, inlagd ingefära och wasabipasta.

Tips

När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.

*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japanskt ris
  • 450 ml vatten

Koka ris först och smaka sedan av med

  • 100 ml Kikkoman krydda för sushiris

alternativt:

  • 70 ml risvinäger
  • 30 g socker
  • 15 g salt

Recept-ID: 942

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär avokado och gurka i strimlor.

Lägg 1 noriark på sushimattan.

Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.

Vänd helt.

Bred ut wasabipasta och färskost på längden längs mitten.

Lägg avokado- och gurkorremsor på längden ovanpå.

Rulla ihop rullen.

Toppa med laxstrimlor.

Slå in i plastfolie och fixera med sushimatta.

Ta försiktigt bort plastfolien och skär rullen i 8 lika stora bitar.

Dekorera med vildlaxkaviar, rädisaskivor, dill, inlagd ingefära och wasabipasta.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.