Rulle med rökt lax och avokado (Uramaki)
Sök
Filtrera
31 av 303

Rulle med rökt lax och avokado (Uramaki)

Tillagning och ingredienser till urumaki-sushi med rökt lax och avokado.

Rulle med rökt lax och avokado (Uramaki)
Total tid 15min
Förberedelsetid: 15min
Näringsinnehåll (per portion): 456 kJ / 109 kcal
Fett: 5,2 g
Protein: 5,5 g
Kolhydrat: 9,3 g

Ingredienser för 8 portion(er)

  • 5 små avokadoskivor
  • 5 smågurkor (eller cornichons)
  • 1 noriark
  • 200 g tillagat sushiris*
  • ½ tsk wasabipasta
  • 2 tsk färskost
  • 150 g rökt lax

För dekoration:

  • 2 tsk vildlaxrom
  • 1-2 rädisor, tunt skivade
  • Några dillkvistar

Till servering:

Förberedelse

  1. Skär avokado och gurka i strimlor.
  2. Lägg 1 noriark på sushimattan.
  3. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  4. Vänd helt.
  5. Bred ut wasabipasta och färskost på längden längs mitten.
  6. Lägg avokado- och gurkorremsor på längden ovanpå.
  7. Rulla ihop rullen.
  8. Toppa med laxstrimlor.
  9. Slå in i plastfolie och fixera med sushimatta.
  10. Ta försiktigt bort plastfolien och skär rullen i 8 lika stora bitar.
  11. Dekorera med vildlaxkaviar, rädisaskivor, dill, inlagd ingefära och wasabipasta.

*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japanskt ris
  • 450 ml vatten

Koka ris först och smaka sedan av med

alternativt:

  • 70 ml risvinäger
  • 30 g socker
  • 15 g salt

Tips: När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 15min
Förberedelsetid: 15min
Näringsinnehåll (per portion): 456 kJ / 109 kcal
Fett: 5,2 g
Protein: 5,5 g
Kolhydrat: 9,3 g

Ingredienser för 8 portion(er)

  • 5 små avokadoskivor
  • 5 smågurkor (eller cornichons)
  • 1 noriark
  • 200 g tillagat sushiris*
  • ½ tsk wasabipasta
  • 2 tsk färskost
  • 150 g rökt lax

För dekoration:

  • 2 tsk vildlaxrom
  • 1-2 rädisor, tunt skivade
  • Några dillkvistar

Till servering: