Sök
Filtrera
178 av 385

Rulle med fiskpinne (Uramaki)

Tillagning och ingredienser till urumaki-sushi med fiskpinnar och färska grönsaker.

Rulle med fiskpinne (Uramaki)
Total tid 15min
Förberedelsetid: 5min
Tillagningstid 10min
Näringsinnehåll (per portion): 588 kJ / 141 kcal
Fett: 7,7 g
Protein: 7 g
Kolhydrat: 10,4 g

Ingredienser för 8 portion(er)

  • 2 fiskpinnar (frysta)
  • Olja för stekning eller fritering
  • 1 noriark
  • 200 g tillagat sushiris*
  • ½ tsk wasabipasta
  • 2 tsk majonnäs
  • 1 näve ruccola
  • 5-6 strimlor röd paprika
  • 2 gurkstrimlor
  • 2 tsk Kikkoman sesamdressing**
  • 2 msk rostade sesamfrön

** Alternativ till Kikkoman Sesamdressing: 10 g jordnötssmör, 10 g vatten, 2 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås, 1-2 droppar sesamolja.

Till servering:

Förberedelse

Stek eller fritera fiskpinnarna.

  1. Lägg 1 noriark på sushimattan.
  2. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  3. Vänd helt.
  4. Bred ut wasabipasta och majonnäs på längden längs mitten.
  5. Lägg rucola, fiskpinnar, röd paprika och gurkremsor på längden ovanpå.
  6. Droppa över Kikkoman sesamdressing**.
  7. Rulla ihop rullen.
  8. Slå in i plastfolie och fixera med sushimatta och rulla upp.
  9. Skär i 8 lika stora bitar.
  10. Vänd varje bit i sesamfrön på två sidor.
  11. Servera med krasse, majonnäs och Kikkoman sesamdressing.

*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japanskt ris
  • 450 ml vatten

Koka ris först och smaka sedan av med

alternativt:

  • 70 ml risvinäger
  • 30 g socker
  • 15 g salt

Tips: När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.

Total tid 15min
Förberedelsetid: 5min
Tillagningstid 10min
Näringsinnehåll (per portion): 588 kJ / 141 kcal
Fett: 7,7 g
Protein: 7 g
Kolhydrat: 10,4 g

Ingredienser för 8 portion(er)

  • 2 fiskpinnar (frysta)
  • Olja för stekning eller fritering
  • 1 noriark
  • 200 g tillagat sushiris*
  • ½ tsk wasabipasta
  • 2 tsk majonnäs
  • 1 näve ruccola
  • 5-6 strimlor röd paprika
  • 2 gurkstrimlor
  • 2 tsk Kikkoman sesamdressing**
  • 2 msk rostade sesamfrön

** Alternativ till Kikkoman Sesamdressing: 10 g jordnötssmör, 10 g vatten, 2 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås, 1-2 droppar sesamolja.

Till servering: