
178 av 385
Rulle med fiskpinne (Uramaki)
Tillagning och ingredienser till urumaki-sushi med fiskpinnar och färska grönsaker.

Total tid
15min
Förberedelsetid:
5min
Tillagningstid
10min
Näringsinnehåll (per portion):
588 kJ / 141 kcal
Fett:
7,7 g
Protein:
7 g
Kolhydrat:
10,4 g
Ingredienser för 8 portion(er)
- 2 fiskpinnar (frysta)
- Olja för stekning eller fritering
- 1 noriark
- 200 g tillagat sushiris*
- ½ tsk wasabipasta
- 2 tsk majonnäs
- 1 näve ruccola
- 5-6 strimlor röd paprika
- 2 gurkstrimlor
- 2 tsk Kikkoman sesamdressing**
- 2 msk rostade sesamfrön
** Alternativ till Kikkoman Sesamdressing: 10 g jordnötssmör, 10 g vatten, 2 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås, 1-2 droppar sesamolja.
Till servering:
- Krasse, majonnäs, Kikkoman sesamdressing** och Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Förberedelse
Stek eller fritera fiskpinnarna.
- Lägg 1 noriark på sushimattan.
- Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
- Vänd helt.
- Bred ut wasabipasta och majonnäs på längden längs mitten.
- Lägg rucola, fiskpinnar, röd paprika och gurkremsor på längden ovanpå.
- Droppa över Kikkoman sesamdressing**.
- Rulla ihop rullen.
- Slå in i plastfolie och fixera med sushimatta och rulla upp.
- Skär i 8 lika stora bitar.
- Vänd varje bit i sesamfrön på två sidor.
- Servera med krasse, majonnäs och Kikkoman sesamdressing.
*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)
- 450 g (540 ml) japanskt ris
- 450 ml vatten
Koka ris först och smaka sedan av med
- 100 ml Kikkoman krydda för sushiris
alternativt:
- 70 ml risvinäger
- 30 g socker
- 15 g salt
Tips: När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.
Använda produkter i det här receptet
Total tid
15min
Förberedelsetid:
5min
Tillagningstid
10min
Näringsinnehåll (per portion):
588 kJ / 141 kcal
Fett:
7,7 g
Protein:
7 g
Kolhydrat:
10,4 g
Ingredienser för 8 portion(er)
- 2 fiskpinnar (frysta)
- Olja för stekning eller fritering
- 1 noriark
- 200 g tillagat sushiris*
- ½ tsk wasabipasta
- 2 tsk majonnäs
- 1 näve ruccola
- 5-6 strimlor röd paprika
- 2 gurkstrimlor
- 2 tsk Kikkoman sesamdressing**
- 2 msk rostade sesamfrön
** Alternativ till Kikkoman Sesamdressing: 10 g jordnötssmör, 10 g vatten, 2 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås, 1-2 droppar sesamolja.
Till servering:
- Krasse, majonnäs, Kikkoman sesamdressing** och Kikkoman naturligt bryggd sojasås