Ruccola- och machesallad med äppel- och sojadressing

Total tid 20 Min.
20 Min. Tid för förberedelse

Läcker machesallad, kombinerad med ruccola, färska svampar och en snabb äppel- och sojasåsdressing. Servera med krispiga krutonger.

Ingredienser

2 Portioner
60 g
machesallad
60 g
ruccola
80 g
färska svampar
1 
rödlök
100 g
körsbärstomater
1 
rött äpple
1 
avokado (inte för mogen)
Lite citronjuice
100 ml
äppeljuice
1 ½ tsk
äppelcidervinäger
3 ½ msk
olivolja
 ¾ tsk
senap
Nymalen peppar
50 g
baguette
Näringsinnehåll (per portion): 2530 kJ  /  604 kcal
49,9 g Fett
8,6 g Protein
28,8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Tvätta och torka machesalladen och ruccolan. Skär svampen i skivor eller kvartar. Skala löken och skär i fina ringar. Dela tomaterna i kvartar. Tvätta och kvarta äpplet och ta bort kärnhuset. Lägg en fjärdedel av äpplet åt sidan och skär resten av äpplet i klyftor. Forma avokadon till rosor, se tips.

Steg 2

Till dressingen: riv äppelkvarten, purea med äppeljuicen, äppelcidervinäger, sojasås, 2 matskedar olja och senap. Smaka av med peppar.

Steg 3

Skär baguetten i tärningar och stek i den återstående uppvärmda oljan tills den är knaprig.

Steg 4

Ordna salladsingredienserna, ringla över dressingen, strö krutongerna ovanpå och servera.

Tips:

Till avokadorosorna: halvera avokadon, ta bort kärnan och häll över lite citronjuice. Lägg avokadohalvorna med snittsidan nedåt på en arbetsyta, skala försiktigt och ringla över lite mer citronjuice. Skär avokadon i 2-3 mm tunna skivor, dra försiktigt isär som en solfjäder och rulla försiktigt ihop till en spiral med händerna.

Garnera med amarantpuffar, rostade nötter eller mandlar för extra knaprighet.

Servera med lättstekta tonfiskbiffar med rosa mitt.

Recept-ID: 1135

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Tvätta och torka machesalladen och ruccolan. Skär svampen i skivor eller kvartar. Skala löken och skär i fina ringar. Dela tomaterna i kvartar. Tvätta och kvarta äpplet och ta bort kärnhuset. Lägg en fjärdedel av äpplet åt sidan och skär resten av äpplet i klyftor. Forma avokadon till rosor, se tips.

Till dressingen: riv äppelkvarten, purea med äppeljuicen, äppelcidervinäger, sojasås, 2 matskedar olja och senap. Smaka av med peppar.

Skär baguetten i tärningar och stek i den återstående uppvärmda oljan tills den är knaprig.

Ordna salladsingredienserna, ringla över dressingen, strö krutongerna ovanpå och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.