Rostad blomkål

Total tid 30 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Snabb, intensiv, läcker: Detta kryddiga ugnsbakade blomkålsrecept kräver väldigt lite arbete men är väldigt roligt att göra.

Ingredienser

4 Portioner
1 
blomkål
50 g
rapsolja
1 
vitlöksklyfta, finhackad
 ½ tsk
spiskummin
1 tsk
söt paprika
1 tsk
lönnsirap
1 nypa
cayennepeppar
Näringsinnehåll (per portion): 617 kJ  /  148 kcal
12,5 g Fett
4 g Protein
4,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Tvätta och torka hela blomkålen. Ta bort alla blad utom några få späda.

Steg 2

Marinera blomkålen i en skål med rapsolja, vitlök, spiskummin, paprika, lönnsirap, cayennepeppar och Kikkoman sojasås.

Steg 3

Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i 180 °C i ca. 15 minuter.

Recept-ID: 1066

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Tvätta och torka hela blomkålen. Ta bort alla blad utom några få späda.

Marinera blomkålen i en skål med rapsolja, vitlök, spiskummin, paprika, lönnsirap, cayennepeppar och Kikkoman sojasås.

Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i 180 °C i ca. 15 minuter.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.