Risrullar med rå tonfisk
Förberedelse
Steg 1
Skölj sushiriset tills vattnet är klart. Lägg riset i en tjockbottnad kastrull med 330 ml vatten. Låt koka upp och lägg på locket. Så snart vattnet kokar riktigt, sätt ner värmen till lägsta nivån och låt riset småkoka i ca 12 minuter. Låt locket ligga kvar på kastrullen, stäng av värmen och låt riset eftersvälla i ytterligare 10 minuter. Ta bort locket och luckra upp riset med en gaffel.
Steg 2
Blanda tonfisken, avokadon och citronsaften i en skål, vänd ned salladslökarna och paprikan. Rör ihop den glutenfria teriyakimarinaden med wasabipastan tills pastan har löst sig. Häll blandningen och sesamfröna över tonfisken.
Steg 3
Fördela riset på noriarken och lägg spenaten och tonfiskblandningen på ena halvan. Vik över den andra halvan av noriarket och skär varje paket i 4 delar. Rulla delarna och njut.
Recept-ID: 310
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer