Sök
Filtrera
Risotto på japanskt vis med teriyaki-lax
Bookmark
11 av 32

Risotto på japanskt vis med teriyaki-lax

Risotto på japanskt vis med teriyaki-lax
Total tid 45min
Förberedelsetid: 45min
Näringsinnehåll (per portion): 2724 kJ / 651 kcal
Fett: 21.6 g
Protein: 29.3 g
Kolhydrat: 83.2 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  •  320 g ris (okokt)
  • 100 g kinakål
  • 8 körsbärstomater  
  • 100 g lök 
  • olja
  • 280 g laxfilé 
  • 40 g majskorn 
  • 600 ml dashibuljong (600 ml vatten, 5 g dashipulver)
  • 4 ägg 
  • 2 kvistar koriander (eller persilja)

 Till kryddblandningen:

Förberedelse

Koka riset och håll varmt. Strimla kinakålen. Halvera körsbärstomaterna, fördela på en ugnsplåt och låt torka i salamander (eller i ugnen i ca 1 timme i 70–80 °C).

Finhacka löken. Hetta upp olja i en panna och fräs långsamt löken brun. Blanda alla ingredienserna för kryddblandningen i en kastrull och låt koka upp. Låt svalna. Tärna laxen, lägg den i en liten påse tillsammans med ca 35 ml av kryddblandningen och marinera i ca 20 minuter. Ta sedan ut laxen ut påsen och grilla den runtom.

Hetta upp olja i en panna och fräs upp kinakålen. Tillsätt majskornen, dashibuljongen och kryddblandningen och koka upp. Tillsätt sedan de lättvispade äggen och riset och koka upp igen.

Lägg risotton på en pastatallrik och den grillade laxen ovanpå. Dekorera med körsbärstomater och grovhackad koriander. Smaka av efter behag med naturligt bryggd sojasås.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 45min
Förberedelsetid: 45min
Näringsinnehåll (per portion): 2724 kJ / 651 kcal
Fett: 21.6 g
Protein: 29.3 g
Kolhydrat: 83.2 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  •  320 g ris (okokt)
  • 100 g kinakål
  • 8 körsbärstomater  
  • 100 g lök 
  • olja
  • 280 g laxfilé 
  • 40 g majskorn 
  • 600 ml dashibuljong (600 ml vatten, 5 g dashipulver)
  • 4 ägg 
  • 2 kvistar koriander (eller persilja)

 Till kryddblandningen: