Sök
Filtrera
Bookmark
61 av 208

Rigatoni-kyckling-sallad med senap-sojasås-dressing

Förberedelsetid: 45min
Calorific värde (per portion): 2535 kJ / 606 kcal

Ingredienser för 4 portioner

Till dressingen:

Till salladen:

  • 240 g rigatoni / rörpasta
  • 1 kycklingbröstfilé (ca 180 g)
  • salt, nymalen peppar
  • 1 liten broccoli (ca 200 g)
  • 1 apelsin
  • 160 g gula och röda körsbärstomater (ca 16 styck)
  • en näve babybladspenat (ca 20 g)
  • 12 oliver (ca 60 g)

*Alternativt kan du använda Kikkoman Tamari glutenfri sojasås eller Kikkoman ekologisk sojasås.

Förberedelse

1. För dressingen: Låt apelsinjuicen koka ihop till hälften. Rör ned senap, sojasås och olivolja och smaka av med peppar och socker.

2. För salladen: Koka rörpastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna. Skölj och halvera kycklingbröstfilén på tvären, klappa torrt, krydda med salt och peppar, ångkoka i 5–6 minuter, låt svalna och dra med en gaffel i köttet så att det faller isär.

3. Dela broccolin i små buketter, skölj, förväll och spola hastigt av dem i kallt vatten. Skala och filéa apelsinen. Skölj och halvera eventuellt tomaterna. Skölj och slunga spenaten torr.

4. Blanda pastan, broccolin, apelsinfiléerna, tomaterna, spenaten och oliverna med ca ¾ av dressingen och fördela på tallrikar. Arrangera kycklingköttet ovanpå, droppa över resten av dressingen och servera.

Ingredienser för 4 portioner

Till dressingen:

Till salladen:

  • 240 g rigatoni / rörpasta
  • 1 kycklingbröstfilé (ca 180 g)
  • salt, nymalen peppar
  • 1 liten broccoli (ca 200 g)
  • 1 apelsin
  • 160 g gula och röda körsbärstomater (ca 16 styck)
  • en näve babybladspenat (ca 20 g)
  • 12 oliver (ca 60 g)

*Alternativt kan du använda Kikkoman Tamari glutenfri sojasås eller Kikkoman ekologisk sojasås.