Ramen med skinka och marinerat ägg

Total tid 200 Min.
80 Min. Tid för förberedelse
120 Min. Tillagningstid

Skapa en läcker och traditionell japansk fläsk- och nudelramen till middag med detta enkla recept.

Ingredienser

4 Portioner

Till ramenkoncentratet (ca 6 portioner):

3 
torkade tomater
4 ½ st
torkad svamp (t.ex. Karl Johan, champinjoner, shiitakesvampar)
1 
vitlöksklyfta
1 
liten bit färsk purjolök (ca 3 cm)
1 
liten bit färsk ingefära (ca 1 cm)
1 msk
köttbuljongpulver
4 msk
strösocker
1 nypa
nymalen svartpeppar

Till de marinerade äggen:

2 
ägg
2 msk
hönsbuljong
1 msk
strösocker

Till ramensoppan:

200 g
ramennudlar
16 msk
ramenkoncentrat
1,4 liter
het favoritbuljong (t.ex. höns, ox, grönsaks, fisk)
1 
salladslök
120 g
favoritskinka (skivad)
4 msk
rostad lök
8 
små bitar noriark
nymalen vit peppar
Näringsinnehåll (per portion): 1640 kJ  /  387 kcal
10 g Fett
23,8 g Protein
50 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

För ramenkoncentratet: Lägg in de torkade tomaterna och svamparna i sojasåsen och låt dra över natten.

Steg 2

Skala och finhacka vitlöken. Skölj och skär purjolöken i tunna ringar.

Steg 3

Skala och skiva ingefäran, låt koka upp tillsammans med vitlöken, purjolöken, köttbuljongpulvret, sockret, peppar och sojasåsblandningen (1).

Steg 4

Ta bort kastrullen med ramenkoncentratet från plattan, låt svalna och sila det fint.

Steg 5

För de marinerade äggen: Koka äggen efter eget tycke och skala dem. Koka upp hönsbuljongen, sojasåsen och sockret, lägg detta tillsammans med äggen i en fryspåse, tryck undan luften och marinera i 1-2 timmar.

Steg 6

För ramensoppan: Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg vardera 3 ½-4 msk ramenkoncentrat i fyra donburi-skålar och häll över vardera 350 ml het buljong. Låt nudlarna rinna av väl och lägg dem i soppan.

Steg 7

Skär salladslökarna i tunna ringar och skölj dem. Halvera äggen. Lägg skinkan, de marinerade äggen och den rostade löken i soppan och garnera med salladslöksringarna och noriarkbitarna. Peppra efter tycke och servera.

Alternativt kan du använda Kikkoman Tamari glutenfri sojasås eller Kikkoman ekologisk sojasås.

Recept-ID: 128

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

För ramenkoncentratet: Lägg in de torkade tomaterna och svamparna i sojasåsen och låt dra över natten.

Skala och finhacka vitlöken. Skölj och skär purjolöken i tunna ringar.

Skala och skiva ingefäran, låt koka upp tillsammans med vitlöken, purjolöken, köttbuljongpulvret, sockret, peppar och sojasåsblandningen (1).

Ta bort kastrullen med ramenkoncentratet från plattan, låt svalna och sila det fint.

För de marinerade äggen: Koka äggen efter eget tycke och skala dem. Koka upp hönsbuljongen, sojasåsen och sockret, lägg detta tillsammans med äggen i en fryspåse, tryck undan luften och marinera i 1-2 timmar.

För ramensoppan: Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg vardera 3 ½-4 msk ramenkoncentrat i fyra donburi-skålar och häll över vardera 350 ml het buljong. Låt nudlarna rinna av väl och lägg dem i soppan.

Skär salladslökarna i tunna ringar och skölj dem. Halvera äggen. Lägg skinkan, de marinerade äggen och den rostade löken i soppan och garnera med salladslöksringarna och noriarkbitarna. Peppra efter tycke och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.