Ramen med skinka och marinerat ägg
Skapa en läcker och traditionell japansk fläsk- och nudelramen till middag med detta enkla recept.
Ingredienser
Till ramenkoncentratet (ca 6 portioner):
Till de marinerade äggen:
Till ramensoppan:
Förberedelse
Steg 1
För ramenkoncentratet: Lägg in de torkade tomaterna och svamparna i sojasåsen och låt dra över natten.
Steg 2
Skala och finhacka vitlöken. Skölj och skär purjolöken i tunna ringar.
Steg 3
Skala och skiva ingefäran, låt koka upp tillsammans med vitlöken, purjolöken, köttbuljongpulvret, sockret, peppar och sojasåsblandningen (1).
Steg 4
Ta bort kastrullen med ramenkoncentratet från plattan, låt svalna och sila det fint.
Steg 5
För de marinerade äggen: Koka äggen efter eget tycke och skala dem. Koka upp hönsbuljongen, sojasåsen och sockret, lägg detta tillsammans med äggen i en fryspåse, tryck undan luften och marinera i 1-2 timmar.
Steg 6
För ramensoppan: Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg vardera 3 ½-4 msk ramenkoncentrat i fyra donburi-skålar och häll över vardera 350 ml het buljong. Låt nudlarna rinna av väl och lägg dem i soppan.
Steg 7
Skär salladslökarna i tunna ringar och skölj dem. Halvera äggen. Lägg skinkan, de marinerade äggen och den rostade löken i soppan och garnera med salladslöksringarna och noriarkbitarna. Peppra efter tycke och servera.
Alternativt kan du använda Kikkoman Tamari glutenfri sojasås eller Kikkoman ekologisk sojasås.
Recept-ID: 128
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer