Quinoafyllda svampar
Fyllda svampar är en fantastisk vegetarisk grillrätt och quinoa är rik på näringsämnen, vilket gör det till ett hälsosamt alternativ. Grönsaksfyllningen kryddad med Ponzu kompletterar denna läckra blandning av smaker.
Förberedelse
Steg 1
Rensa svampen, låt vara hel men ta bort stjälkarna. Finhacka stjälkarna.
Steg 2
Tärna lök, vitlök, paprika och tomat. Skala och tärna moroten. Finhacka gräslöken.
Steg 3
Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.
Steg 4
Ringla lite olja i stekpannan. Tillsätt löken och svampstjälkarna. Stek tills löken blir mjuk och svampen krymper. Tillsätt moroten och paprikan och fräs i cirka 3 minuter. Tillsätt sedan kokt, avrunnen quinoa, tomat och gräslök (spara lite till garnering) plus 2 matskedar Kikkoman Ponzu Citrussås och blanda. När fyllningen svalnat tillsätt riven ost och blanda.
Steg 5
Ringla/droppa över Kikkoman Ponzu Citrussås på båda sidor av svamphattarna. Fyll hattarna med förberedd fyllning och placera sedan svamplocken på grillen eller i ugnen på ugnsgallret. Täck med aluminiumfolie och grilla i cirka 15 minuter eller tills svampen är helt genomstekt.
Steg 6
Servera med extra hackad gräslök.
Recept-ID: 1122
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer