Quinoafyllda svampar

Total tid 45 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Fyllda svampar är en fantastisk vegetarisk grillrätt och quinoa är rik på näringsämnen, vilket gör det till ett hälsosamt alternativ. Grönsaksfyllningen kryddad med Ponzu kompletterar denna läckra blandning av smaker.

Ingredienser

2 Portioner
4 
Portabellosvampar
100 g
quinoa
70 g
riven cheddarost
1 knippe
gräslök
1 
liten rödlök
1 
vitlöksklyfta
 ½ 
gul paprika
1 
tomat
1 
morot
1 msk
frityrolja
Salt och peppar efter smak
Näringsinnehåll (per portion): 3152 kJ  /  788 kcal
26 g Fett
48 g Protein
97 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Rensa svampen, låt vara hel men ta bort stjälkarna. Finhacka stjälkarna.

Steg 2

Tärna lök, vitlök, paprika och tomat. Skala och tärna moroten. Finhacka gräslöken.

Steg 3

Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.

Steg 4

Ringla lite olja i stekpannan. Tillsätt löken och svampstjälkarna. Stek tills löken blir mjuk och svampen krymper. Tillsätt moroten och paprikan och fräs i cirka 3 minuter. Tillsätt sedan kokt, avrunnen quinoa, tomat och gräslök (spara lite till garnering) plus 2 matskedar Kikkoman Ponzu Citrussås och blanda. När fyllningen svalnat tillsätt riven ost och blanda.

Steg 5

Ringla/droppa över Kikkoman Ponzu Citrussås på båda sidor av svamphattarna. Fyll hattarna med förberedd fyllning och placera sedan svamplocken på grillen eller i ugnen på ugnsgallret. Täck med aluminiumfolie och grilla i cirka 15 minuter eller tills svampen är helt genomstekt.

Steg 6

Servera med extra hackad gräslök.

Recept-ID: 1122

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Rensa svampen, låt vara hel men ta bort stjälkarna. Finhacka stjälkarna.

Tärna lök, vitlök, paprika och tomat. Skala och tärna moroten. Finhacka gräslöken.

Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.

Ringla lite olja i stekpannan. Tillsätt löken och svampstjälkarna. Stek tills löken blir mjuk och svampen krymper. Tillsätt moroten och paprikan och fräs i cirka 3 minuter. Tillsätt sedan kokt, avrunnen quinoa, tomat och gräslök (spara lite till garnering) plus 2 matskedar Kikkoman Ponzu Citrussås och blanda. När fyllningen svalnat tillsätt riven ost och blanda.

Ringla/droppa över Kikkoman Ponzu Citrussås på båda sidor av svamphattarna. Fyll hattarna med förberedd fyllning och placera sedan svamplocken på grillen eller i ugnen på ugnsgallret. Täck med aluminiumfolie och grilla i cirka 15 minuter eller tills svampen är helt genomstekt.

Servera med extra hackad gräslök.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.