Sök
Filtrera
Quinoa sallad med avokado och rostade nötter
Bookmark
123 av 256

Quinoa sallad med avokado och rostade nötter

Quinoa sallad med avokado och rostade nötter
Total tid 35min
Förberedelsetid: 35min
Näringsinnehåll (per portion): 2198 kJ / 525 kcal

Ingredienser för 4 portion(er)

Rostade nötter:

Sallad:

  • 200 g quinoa
  • 1 knippa rädisor
  • En gurka
  • 5 msk. Tamari glutenfri sojasås
  • 2 msk. citronjuice
  • 1 tsk. honung
  • ½ tsk. senap
  • 1 msk. vegetabilisk olja
  • 2 mogna avokado

 

 

Förberedelse

1. Värm ugnen till 160 ° C (140 ° C konvektion). Grovhacka cashewnötter och mandel och blanda med 2 msk. Tamari glutenfri sojasås och socker i en skål. Sprid på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och stek tills det blir en krispig yta, cirka 20-25 minuter.

2. Medan nötterna rostar, skölj av quinoan. Koka i kokande vatten i ca 15 minuter, låt rinna av, överföra till en skål. Tvätta av och skiva rädisor och gurka och blanda med quinoan.

3. Kombinera 5 msk. tamari sås med 2 msk. citronsaft, honung, vegetabilisk olja och senap och blanda ihop dessa. Häll över quinoa salladen och rör om. Fördela salladen på tallrikar. Skiva avokadon, skär i klyftor och lägg på quinoa salladen. Toppa med de varma rostade nötterna och servera. Kan även garnera med färsk krasse.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 35min
Förberedelsetid: 35min
Näringsinnehåll (per portion): 2198 kJ / 525 kcal

Ingredienser för 4 portion(er)

Rostade nötter:

Sallad:

  • 200 g quinoa
  • 1 knippa rädisor
  • En gurka
  • 5 msk. Tamari glutenfri sojasås
  • 2 msk. citronjuice
  • 1 tsk. honung
  • ½ tsk. senap
  • 1 msk. vegetabilisk olja
  • 2 mogna avokado