Sök
Filtrera
Bookmark
58 av 250

Potatis-tomat-dhal med myntachutney

Förberedelsetid: 45min
Calorific värde (per portion): 2285 kJ / 546 kcal

Ingredienser för 4 portioner

Till dhal-grytan:

Till chutneyn:

  • 2 gröna chilipeppar
  • 1 näve mynta
  • 1 näve koriander
  • 1 msk kokosflingor
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås

Dessutom:

  • 250 g havreyoghurt

Förberedelse

Skala lökarna och vitlöken, tärna löken och pressa vitlöken. Skölj tomaterna. Skala, skölj och tärna potatisen. Hetta upp olja i en panna. Tillsätt och stek löken och vitlöken glansig, tillsätt garam masala, gurkmeja och koriander och fortsätt steka i 1–2 minuter till. Tillsätt linserna, 120 g tomater och buljongen och låt småkoka i ca 30 minuter. Smaka av med sojasås och citronsaft.

Till chutneyn: Halvera, ansa och skölj chilipepparn. Skölj myntan och koriandern, skaka dem torra och finpuréa tillsammans med chilipepparn, kokosflingorna, ingefäran, sockret, citronsaften och sojasåsen, om så behövs tillsätt lite vatten.

Fyrdela resten av tomaterna. Arrangera potatis-tomat-dhal-grytan med resten av tomaterna, droppa över yoghurt och servera med myntachutneyn.

Ingredienser för 4 portioner

Till dhal-grytan:

Till chutneyn:

  • 2 gröna chilipeppar
  • 1 näve mynta
  • 1 näve koriander
  • 1 msk kokosflingor
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås

Dessutom:

  • 250 g havreyoghurt