
Potatis-grönsaks-kroketter

Ingredienser för 4 portion(er)
Till såsen:
- 80 g majonnäs
- 1 msk Kikkoman Ponzu citrus sojasås
- ½ tsk gurkmeja, malen
- ½ tsk tabascosås
- ½ msk svarta sesamfrön
Till kroketterna:
- 1 liten morot
- ¼ röd paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g broccoli
- 1 ½ msk vetemjöl
- 1 äggula
- 1 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- nymalen svartpeppar
- 240 g potatismos (färdigt tillagad, kall)
Till paneringen:
- 1 ägg
- 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- ca 40 g vetemjöl
- ca 100 g Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil
- friteringsfett till fritösen
Förberedelse
- Rör ihop alla ingredienserna till såsen.
- Till kroketterna: Skala, skölj och fintärna moroten. Skölj och fintärna paprikan. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka och skölj broccolin.
- Förväll moroten, broccolin och paprikan i ca 1 minut i kokande vatten och låt dem rinna av väl. Blanda grönsakerna, vitlöken, mjölet, äggulan, sojasåsen och pepparn väl med potatismoset och ställ kallt i ca 1 timme.
- Till paneringen: Vispa ihop ägget med sojasåsen. Forma fingertjocka kroketter av potatis-grönsaks-blandningen, vänd dem först i mjöl, sedan i ägg-sojasås-blandningen och till sist i pankoströbrödet och fritera dem guldbruna i fritösen i ca 4 minuter.
- Arrangera potatis-grönsaks-kroketterna tillsammans med såsen på tallrikar, garnera efter tycke med limeklyftor och servera.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
Till såsen:
- 80 g majonnäs
- 1 msk Kikkoman Ponzu citrus sojasås
- ½ tsk gurkmeja, malen
- ½ tsk tabascosås
- ½ msk svarta sesamfrön
Till kroketterna:
- 1 liten morot
- ¼ röd paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g broccoli
- 1 ½ msk vetemjöl
- 1 äggula
- 1 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- nymalen svartpeppar
- 240 g potatismos (färdigt tillagad, kall)
Till paneringen:
- 1 ägg
- 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- ca 40 g vetemjöl
- ca 100 g Kikkoman Panko – krispigt skorpmjöl i japansk stil
- friteringsfett till fritösen