Sök
Filtrera
Potatis-grönsaks-kroketter
Bookmark
116 av 303

Potatis-grönsaks-kroketter

Potatis-grönsaks-kroketter
Total tid 55min
Förberedelsetid: 55min
Näringsinnehåll (per portion): 1813 kJ / 433 kcal
Fett: 25.4 g
Protein: 8.1 g
Kolhydrat: 41.9 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till såsen:

Till kroketterna:

  • 1 liten morot
  • ¼ röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g broccoli
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • nymalen svartpeppar
  • 240 g potatismos (färdigt tillagad, kall)

Till paneringen:

Förberedelse

  1. Rör ihop alla ingredienserna till såsen.
  2. Till kroketterna: Skala, skölj och fintärna moroten. Skölj och fintärna paprikan. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka och skölj broccolin.
  3. Förväll moroten, broccolin och paprikan i ca 1 minut i kokande vatten och låt dem rinna av väl. Blanda grönsakerna, vitlöken, mjölet, äggulan, sojasåsen och pepparn väl med potatismoset och ställ kallt i ca 1 timme.
  4. Till paneringen: Vispa ihop ägget med sojasåsen. Forma fingertjocka kroketter av potatis-grönsaks-blandningen, vänd dem först i mjöl, sedan i ägg-sojasås-blandningen och till sist i pankoströbrödet och fritera dem guldbruna i fritösen i ca 4 minuter.
  5. Arrangera potatis-grönsaks-kroketterna tillsammans med såsen på tallrikar, garnera efter tycke med limeklyftor och servera.
Total tid 55min
Förberedelsetid: 55min
Näringsinnehåll (per portion): 1813 kJ / 433 kcal
Fett: 25.4 g
Protein: 8.1 g
Kolhydrat: 41.9 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till såsen:

Till kroketterna:

  • 1 liten morot
  • ¼ röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g broccoli
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • nymalen svartpeppar
  • 240 g potatismos (färdigt tillagad, kall)

Till paneringen: