
Pokésallad på knaprig tortilla

Ingredienser för 10 portion(er)
- 7–8 tortilla wraps
- vegetabilisk olja för fritering
- 40 g quinoa, torr (okokt)
- 250 g tonfisk (sashimikvalitet)
- 1/2 slanggurka
- 1/2 avokado
- 5 gula dadel
- tomater
- 100 ml Kikkoman Sås för Poke Bowls
- ett par körvelblad
- kärnorna av 1/4 granatäpple
Förberedelse
Skär tortilla wraps i 30 ovala skepp, fritera i vegetabilisk olja i 160–170 °C och låt svalna. Koka quinoan färdigt enligt anvisningarna på förpackningen. Klappa tonfisken torr och fintärna den. Skölj slanggurkan, gröp ur avokadofruktköttet ur skalet och fintärna båda. Skölj och sexdela tomaterna.
Blanda tonfisken, gurkan, avokadon, quinoan och Poke Sauce i en skål. Lägg tortillaskeppen på tallrikar, lägg poké-salladen i skeppen och arrangera tomaterna ovanpå. Garnera med körvel och granatäpplekärnorna och servera.
Begagnade produkter i det här receptet
Ingredienser för 10 portion(er)
- 7–8 tortilla wraps
- vegetabilisk olja för fritering
- 40 g quinoa, torr (okokt)
- 250 g tonfisk (sashimikvalitet)
- 1/2 slanggurka
- 1/2 avokado
- 5 gula dadel
- tomater
- 100 ml Kikkoman Sås för Poke Bowls
- ett par körvelblad
- kärnorna av 1/4 granatäpple