
Poke bowl med tonfisk och grönsaker
Ingredienser för 4 portioner
- 150 g rödkål
- 2 morötter
- 2 små squash
- 2 salladslökar
- 1 rödlök
- 200 g tonfisk
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk rostade sesamfrön
- 200 g kokt ris
- 1 citron
- 4 tsk Kikkoman sås för Poke Bowls
- 2 tsk olivolja
- 2 tsk Kikkoman Seasoning for Sushi (kryddad risvinäger)
Förberedelse
Skölj, skala och skiva grönsakerna. Skär tonfisken i 1 cm stora tärningar. Hetta upp 1 tsk sesamolja i en stekpanna. Lägg tonfisken i stekpannan och låt steka färdigt i 3 minuter under ständig vändning. Ta pannan från spisen, tillsätt hälften av sesamfröna och blanda.
Lägg riset i en salladsskål, blanda ned Kikkoman Seasoning for Sushi och fördela riset på 4 skålar. Arrangera grönsakerna och tonfisken på riset. Garnera med rivet citronskal och resten av sesamfröna.
Blanda Kikkoman sås för Poke Bowls med 4 msk olivolja, resten av sesamoljan samt citronsaften. Använd som dressing till salladen.
Begagnade produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portioner
- 150 g rödkål
- 2 morötter
- 2 små squash
- 2 salladslökar
- 1 rödlök
- 200 g tonfisk
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk rostade sesamfrön
- 200 g kokt ris
- 1 citron
- 4 tsk Kikkoman sås för Poke Bowls
- 2 tsk olivolja
- 2 tsk Kikkoman Seasoning for Sushi (kryddad risvinäger)