Poké bowl med knaprig kyckling

Total tid 27 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
12 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
200 g
sushi- eller jasminris
1 
rödlök
50 ml
vinäger
50 ml
vatten
50 ml
strösocker
4 
kycklingfiléer
3 msk
vetemjöl
2 tsk
currypulver
1 
ägg, uppvispat
 ½ 
liten spetskål
2 
avokador
200 g
edamamebönor (skalade)
1 
limefrukt

Förberedelse

Steg 1

Koka riset färdigt enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna en aning och fördela sedan i 4 skålar.

Steg 2

Klyfta löken. Låt vattnet, vinägern och sockret koka upp och låt lökklyftorna småkoka i vätskan i en minut. Stäng av värmen och låt lökklyftorna dra i minst 15 minuter i kokvätskan.

Steg 3

Banka ut kycklingfiléerna till ca 1 cm jämntjocka skivor. Pudra kycklingfiléerna med mjöl runtom och krydda med salt, peppar och currypulver. Vänd kycklingfiléerna i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet. Stek kycklingen i olja i ca 5 minuter på båda sidorna, låt överflödigt fett rinna av på kökspapper och skiva sedan kycklingen. 

Steg 4

Förväll edamamebönorna i 1 minut. Finskiva spetskålen och blanda med Kikkoman Sås för Poke Bowls. Skiva avokadorna. 

Steg 5

Arrangera spetskålen, avokadorna, edamamebönorna, den inlagda löken och kycklingskivorna på riset. Servera Kikkoman Sås för Poke Bowls och limefruktklyftor separat som tillbehör.

Recept-ID: 110

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Koka riset färdigt enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna en aning och fördela sedan i 4 skålar.

Klyfta löken. Låt vattnet, vinägern och sockret koka upp och låt lökklyftorna småkoka i vätskan i en minut. Stäng av värmen och låt lökklyftorna dra i minst 15 minuter i kokvätskan.

Banka ut kycklingfiléerna till ca 1 cm jämntjocka skivor. Pudra kycklingfiléerna med mjöl runtom och krydda med salt, peppar och currypulver. Vänd kycklingfiléerna i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet. Stek kycklingen i olja i ca 5 minuter på båda sidorna, låt överflödigt fett rinna av på kökspapper och skiva sedan kycklingen. 

Förväll edamamebönorna i 1 minut. Finskiva spetskålen och blanda med Kikkoman Sås för Poke Bowls. Skiva avokadorna. 

Arrangera spetskålen, avokadorna, edamamebönorna, den inlagda löken och kycklingskivorna på riset. Servera Kikkoman Sås för Poke Bowls och limefruktklyftor separat som tillbehör.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.