Poké bowl med knaprig kyckling
Förberedelse
Steg 1
Koka riset färdigt enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna en aning och fördela sedan i 4 skålar.
Steg 2
Klyfta löken. Låt vattnet, vinägern och sockret koka upp och låt lökklyftorna småkoka i vätskan i en minut. Stäng av värmen och låt lökklyftorna dra i minst 15 minuter i kokvätskan.
Steg 3
Banka ut kycklingfiléerna till ca 1 cm jämntjocka skivor. Pudra kycklingfiléerna med mjöl runtom och krydda med salt, peppar och currypulver. Vänd kycklingfiléerna i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet. Stek kycklingen i olja i ca 5 minuter på båda sidorna, låt överflödigt fett rinna av på kökspapper och skiva sedan kycklingen.
Steg 4
Förväll edamamebönorna i 1 minut. Finskiva spetskålen och blanda med Kikkoman Sås för Poke Bowls. Skiva avokadorna.
Steg 5
Arrangera spetskålen, avokadorna, edamamebönorna, den inlagda löken och kycklingskivorna på riset. Servera Kikkoman Sås för Poke Bowls och limefruktklyftor separat som tillbehör.
Recept-ID: 110
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer