Pocherad torsk med panko-smörsås

Total tid 45 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
35 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
600 g
torskfilé (utan skinn)
2 
schalottenlökar
 ¼ knippe
persilja
1 
liten citron
8 
små potatisar
2 
morötter
1 
broccoli
1 
gul paprika
60 g
smör
50 ml
grönsaksbuljong
3 msk
vegetabilisk olja
nymalen peppar
Näringsinnehåll (per portion): 2148 kJ  /  514 kcal
21,1 g Fett
38,3 g Protein
38,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skala och småtärna schalottenlökarna. Skölj och klappa persiljan torr, plocka av och finhacka bladen. Halvera citronen och pressa ur saften.

Steg 2

Skala, skölj och halvera potatisen och koka den färdig i vatten i ca 15–20 minuter. Skala, skölj och skiva morötterna i ca 1 cm tjocka skivor och tillsätt till potatisen efter ca 10 minuter. Dela broccolin i små buketter, skölj, tillsätt till potatis-morotsblandningen och låt den koka med i ca 5 minuter. Halvera paprikan, ansa kärnor och sidväggar, skölj och skär i små bitar.

Steg 3

Hetta upp lite smör och fräs upp potatisen, morötterna, broccolin och paprikan, tillsätt grönsaksbuljongen och koka i ca 5 minuter.

Steg 4

Hetta upp 1 msk olja i en panna, fräs upp schalottenlökarna, ta upp och håll varmt. Rosta pankoströbrödet långsamt gyllenbrunt i resten av den heta oljan på låg till mellanhög värme. Tillsätt och låt resten av smöret smälta. Tillsätt de frästa schalottenlökarna, persiljan och citronsaften och smaksätt med sojasås och peppar.

Steg 5

Skär torskfilén i 4 bitar och pochera. Arrangera potatis-grönsaksblandningen på tallrikar, lägg torskfilén ovanpå, droppa över panko-smörsåsen och servera.

Recept-ID: 841

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skala och småtärna schalottenlökarna. Skölj och klappa persiljan torr, plocka av och finhacka bladen. Halvera citronen och pressa ur saften.

Skala, skölj och halvera potatisen och koka den färdig i vatten i ca 15–20 minuter. Skala, skölj och skiva morötterna i ca 1 cm tjocka skivor och tillsätt till potatisen efter ca 10 minuter. Dela broccolin i små buketter, skölj, tillsätt till potatis-morotsblandningen och låt den koka med i ca 5 minuter. Halvera paprikan, ansa kärnor och sidväggar, skölj och skär i små bitar.

Hetta upp lite smör och fräs upp potatisen, morötterna, broccolin och paprikan, tillsätt grönsaksbuljongen och koka i ca 5 minuter.

Hetta upp 1 msk olja i en panna, fräs upp schalottenlökarna, ta upp och håll varmt. Rosta pankoströbrödet långsamt gyllenbrunt i resten av den heta oljan på låg till mellanhög värme. Tillsätt och låt resten av smöret smälta. Tillsätt de frästa schalottenlökarna, persiljan och citronsaften och smaksätt med sojasås och peppar.

Skär torskfilén i 4 bitar och pochera. Arrangera potatis-grönsaksblandningen på tallrikar, lägg torskfilén ovanpå, droppa över panko-smörsåsen och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.