Pocherad torsk med panko-smörsås
Förberedelse
Steg 1
Skala och småtärna schalottenlökarna. Skölj och klappa persiljan torr, plocka av och finhacka bladen. Halvera citronen och pressa ur saften.
Steg 2
Skala, skölj och halvera potatisen och koka den färdig i vatten i ca 15–20 minuter. Skala, skölj och skiva morötterna i ca 1 cm tjocka skivor och tillsätt till potatisen efter ca 10 minuter. Dela broccolin i små buketter, skölj, tillsätt till potatis-morotsblandningen och låt den koka med i ca 5 minuter. Halvera paprikan, ansa kärnor och sidväggar, skölj och skär i små bitar.
Steg 3
Hetta upp lite smör och fräs upp potatisen, morötterna, broccolin och paprikan, tillsätt grönsaksbuljongen och koka i ca 5 minuter.
Steg 4
Hetta upp 1 msk olja i en panna, fräs upp schalottenlökarna, ta upp och håll varmt. Rosta pankoströbrödet långsamt gyllenbrunt i resten av den heta oljan på låg till mellanhög värme. Tillsätt och låt resten av smöret smälta. Tillsätt de frästa schalottenlökarna, persiljan och citronsaften och smaksätt med sojasås och peppar.
Steg 5
Skär torskfilén i 4 bitar och pochera. Arrangera potatis-grönsaksblandningen på tallrikar, lägg torskfilén ovanpå, droppa över panko-smörsåsen och servera.
Recept-ID: 841
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer