
Pilgrimsmusslor med chili

Ingredienser för 4 portion(er)
- 1 salladslök
- 120 g spenat
- 10 ml vegetabilisk olja
- 20 g smör
- lite peppar
- 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 1/2 msk shichimi (7-kryddor-pulver) eller chili
- 12 pilgrimsmusslor
- ett par chilistrimlor
Förberedelse
Skär salladslökarna i mycket tunna ringar, skölj i kallt vatten och tryck ut vattnet. Skölj, ansa och grovhacka spenaten. Bryn spenaten hastigt i en panna, tillsätt smör och smaka av med peppar. Blanda Kikkoman Naturligt bryggd sojasås med shichimi i en skål.
Hetta upp olja i en panna och bryn pilgrimsmusslorna på båda sidor på medelhög värme. Ta pannan från spisen, tillsätt sojasåsen och värm upp igen. Blanda runt pilgrimsmusslorna i såsen. Lägg upp pilgrimsmusslorna på spenaten, häll över lite sås och garnera med salladslökarna och chilistrimlorna.
Tips: För en glutenfri variant kan du använda Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås.
Begagnade produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 1 salladslök
- 120 g spenat
- 10 ml vegetabilisk olja
- 20 g smör
- lite peppar
- 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 1/2 msk shichimi (7-kryddor-pulver) eller chili
- 12 pilgrimsmusslor
- ett par chilistrimlor