Pilgrimsmusslor med carpaccio på rödbetor och mozzarella
Sök
Filtrera
Pilgrimsmusslor med carpaccio på rödbetor och mozzarella
Bookmark
141 av 303

Pilgrimsmusslor med carpaccio på rödbetor och mozzarella

Pilgrimsmusslor med carpaccio på rödbetor och mozzarella
Total tid 25min
Förberedelsetid: 25min
Näringsinnehåll (per portion): 1488 kJ / 355 kcal
Fett: 22.9 g
Protein: 19.7 g
Kolhydrat: 16.9 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Förberedelse

  1. Skölj pilgrimsmusslorna, klappa torrt och lägg in dem i 2 msk Teriyakisås med rostad vitlök. Såsen ger de stekta pilgrimsmusslorna en vacker karamellfärgad glans.
  2. Låt mozzarellan rinna av och skiva den och rödbetorna i ca 0,3 mm tjocka skivor. Lägg upp mozzarellan och rödbetorna som en solfjäder på ett stort runt serveringsfat.
  3. För vinägretten: Rör ihop resten av teriyakisåsen, vinägern, honungen och 3 msk olja och krydda med peppar.
  4. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna (ø 26 cm) och stek pilgrimsmusslorna i ca 3–5 minuter. Klipp av smörgåskrasse från asken. Droppa vinägretten över mozzarellan och rödbetorna, arrangera pilgrimsmusslorna ovanpå, strö över smörgåskrassen och servera. Som tilltugg passar ett knaprigt bondbröd.

Tips: Kombinationen av vinägrett-ingredienserna och teriyakisåsen ger vinägretten ett typiskt smaksting av umami som är mycket populärt särskilt i det japanska köket.

Total tid 25min
Förberedelsetid: 25min
Näringsinnehåll (per portion): 1488 kJ / 355 kcal
Fett: 22.9 g
Protein: 19.7 g
Kolhydrat: 16.9 g

Ingredienser för 4 portion(er)