Phó gà Soppa med risnudlar & kyckling
Ingredienser
Till kycklingen:
Till buljongen:
Till att lägga i soppan:
Förberedelse
Steg 1
Skär kycklingbröstet i tunt skivor och marinera i minst 30 minuter i Kikkoman Teriyaki marinad.
Steg 2
Till buljongen: Tärna den spanska löken, bryn lätt i skirat smör och deglasera med köttbuljongen. Tillsätt kryddorna och låt småkoka i ca 30 minuter under lock. Smaka av buljongen efter tycke med fisksås och passera.
Steg 3
Häll under tiden hett, saltat vatten över risnudlarna i en skål och låt dra i 6 minuter. Hacka koriandern, thaibasilikan och myntan och skiva chilin i tunna ringar. Skär limefrukten i 8 klyftor. Låt den marinerade kycklingen rinna av. Lägg kycklingen i grönsaksbuljongen och koka färdigt i 3 minuter.
Steg 4
Häll av vattnet från risbandnudlarna i en sil. Lägg upp nudlarna tillsammans med mungbönsgroddarna i soppskålar eller djupa tallrikar. Fördela de hackade örterna och chiliringarna ovanpå. Häll över den kokande heta buljongen. Fördela kycklingbitarna på soppskålarna eller tallrikarna. Garnera med limeklyftorna och servera.
Recept-ID: 107
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer