Phó gà Soppa med risnudlar & kyckling

Total tid 35 Min.

Ingredienser

4 Portioner

Till kycklingen:

240 g
kycklingbröst

Till buljongen:

1 
Lök
spansk lök skirat smör för stekningen
1 liter
köttbuljong
1 
stjärnanis
1 
kanelstång
2 ½ msk
asiatisk fisksås (efter behag)
salt, peppar

Till att lägga i soppan:

300 g
risbandnudlar
 ¾ knippe
koriander
2 
kvistar thaibasilika
2 
kvistar mynta
1 
liten chili
1 
ekologisk limefrukt (obehandlad)
200 g
mungbönsgroddar
Näringsinnehåll (per portion): 1661 kJ  /  396 kcal
6 g Fett
47 g Protein
47 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär kycklingbröstet i tunt skivor och marinera i minst 30 minuter i Kikkoman Teriyaki marinad.

Steg 2

Till buljongen: Tärna den spanska löken, bryn lätt i skirat smör och deglasera med köttbuljongen. Tillsätt kryddorna och låt småkoka i ca 30 minuter under lock. Smaka av buljongen efter tycke med fisksås och passera.

Steg 3

Häll under tiden hett, saltat vatten över risnudlarna i en skål och låt dra i 6 minuter. Hacka koriandern, thaibasilikan och myntan och skiva chilin i tunna ringar. Skär limefrukten i 8 klyftor. Låt den marinerade kycklingen rinna av. Lägg kycklingen i grönsaksbuljongen och koka färdigt i 3 minuter.

Steg 4

Häll av vattnet från risbandnudlarna i en sil. Lägg upp nudlarna tillsammans med mungbönsgroddarna i soppskålar eller djupa tallrikar. Fördela de hackade örterna och chiliringarna ovanpå. Häll över den kokande heta buljongen. Fördela kycklingbitarna på soppskålarna eller tallrikarna. Garnera med limeklyftorna och servera.

Recept-ID: 107

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär kycklingbröstet i tunt skivor och marinera i minst 30 minuter i Kikkoman Teriyaki marinad.

Till buljongen: Tärna den spanska löken, bryn lätt i skirat smör och deglasera med köttbuljongen. Tillsätt kryddorna och låt småkoka i ca 30 minuter under lock. Smaka av buljongen efter tycke med fisksås och passera.

Häll under tiden hett, saltat vatten över risnudlarna i en skål och låt dra i 6 minuter. Hacka koriandern, thaibasilikan och myntan och skiva chilin i tunna ringar. Skär limefrukten i 8 klyftor. Låt den marinerade kycklingen rinna av. Lägg kycklingen i grönsaksbuljongen och koka färdigt i 3 minuter.

Häll av vattnet från risbandnudlarna i en sil. Lägg upp nudlarna tillsammans med mungbönsgroddarna i soppskålar eller djupa tallrikar. Fördela de hackade örterna och chiliringarna ovanpå. Häll över den kokande heta buljongen. Fördela kycklingbitarna på soppskålarna eller tallrikarna. Garnera med limeklyftorna och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.