Pasta med rödtomatpesto och grön avokadopesto
Enkelt vegetariskt pastarecept serveras med en grön avokadopesto och en röd tomat- och timjanpesto.
Ingredienser
För avokadopesto
För tomat och timjan-pesto
Förberedelse
Steg 1
För avokadopeston, skär avokadon på mitten, ta bort kärnan och fruktköttet. Tvätta basilikan och skala vitlöken.
Steg 2
Blanda basilikan, vitlöken, avokadoköttet, mandeln, parmesanosten, olivoljan och citron- eller limesaften. Krydda peston med salt, peppar och Mirin.
Steg 3
För att göra tomattimjanpeston, puréa tomaterna, parmesanen, pinjenötterna, timjan, tomatpurén och olivoljan och smaka av med soja, peppar och Mirin.
Steg 4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera med de två pestosorterna.
Tips
För extra krämighet, blanda peston med lite pastakokvatten.
Garnera med en topping av rostade grönsakstärningar (t.ex. zucchini, aubergine, paprika) och/eller med färska örter.
Recept-ID: 1030
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer