Pankopanerad ugnsstekt squash med räkor
Förberedelse
Steg 1
Skölj squashen, skär bort ändarna, halvera på längden och gröp ur fruktköttet tills en rand på ca ½ cm är kvar. Fintärna fruktköttet. Skölj och klappa persiljan torr, plocka av och grovhacka bladen. Skölj och fyrdela tomaterna.
Steg 2
Skala och fintärna löken. Hetta upp oljan och bryn löken, räkorna, tomaterna och squashfruktköttet. Pudra över och fräs mjölet. Häll över grädden och Sojasås till ris (alternativt sojasås + socker), koka upp och reducera en aning. Smaksätt såsen med hälften av persiljan och smaka av med peppar och paprikapulver.
Steg 3
Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Lägg squashhalvorna på en bakplåt och fyll dem med såsen. Blanda pankoströbrödet, parmesanosten och lite paprikapulver, strö över squashen och ugnsstek i förvärmd ugn i ca 20–25 minuter.
Steg 4
Strö resten av persiljan över den fyllda squashen och servera.
Recept-ID: 839
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer