Pankopanerad ugnsstekt squash med räkor

Total tid 45 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
35 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
4 
squash
 ½ knippe
persilja
100 g
körsbärstomater
1 
gul lök
2 msk
olivolja
200 g
räkor, färdiga för tillagning
2 tsk
vetemjöl
200 g
grädde (alternativt: havredryck)
nymalen peppar
paprikapulver, delikatess
40 g
riven parmesan
Näringsinnehåll (per portion): 1651 kJ  /  393 kcal
24,8 g Fett
19,8 g Protein
19,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj squashen, skär bort ändarna, halvera på längden och gröp ur fruktköttet tills en rand på ca ½ cm är kvar. Fintärna fruktköttet. Skölj och klappa persiljan torr, plocka av och grovhacka bladen. Skölj och fyrdela tomaterna.

Steg 2

Skala och fintärna löken. Hetta upp oljan och bryn löken, räkorna, tomaterna och squashfruktköttet. Pudra över och fräs mjölet. Häll över grädden och Sojasås till ris (alternativt sojasås + socker), koka upp och reducera en aning. Smaksätt såsen med hälften av persiljan och smaka av med peppar och paprikapulver.

Steg 3

Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Lägg squashhalvorna på en bakplåt och fyll dem med såsen. Blanda pankoströbrödet, parmesanosten och lite paprikapulver, strö över squashen och ugnsstek i förvärmd ugn i ca 20–25 minuter.

Steg 4

Strö resten av persiljan över den fyllda squashen och servera.

Recept-ID: 839

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skölj squashen, skär bort ändarna, halvera på längden och gröp ur fruktköttet tills en rand på ca ½ cm är kvar. Fintärna fruktköttet. Skölj och klappa persiljan torr, plocka av och grovhacka bladen. Skölj och fyrdela tomaterna.

Skala och fintärna löken. Hetta upp oljan och bryn löken, räkorna, tomaterna och squashfruktköttet. Pudra över och fräs mjölet. Häll över grädden och Sojasås till ris (alternativt sojasås + socker), koka upp och reducera en aning. Smaksätt såsen med hälften av persiljan och smaka av med peppar och paprikapulver.

Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Lägg squashhalvorna på en bakplåt och fyll dem med såsen. Blanda pankoströbrödet, parmesanosten och lite paprikapulver, strö över squashen och ugnsstek i förvärmd ugn i ca 20–25 minuter.

Strö resten av persiljan över den fyllda squashen och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.