Pankogratinerad potatisgratäng med lök och grädde

Total tid 50 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
800 g
potatis
1 
vitlöksklyfta
200 g
grädde (alternativt: öka mängden havredryck till 400 ml)
200 ml
havredryck (eller vanlig mjölk)
1 
burk majs (= 425 ml)
125 g
riven ost
4 
gula lökar
2 msk
olivolja
100 g
sockerärtor
80 g
smör
40 g
solrosfrön
muskotnöt, malen
nymalen peppar
paprikapulver, delikatess
cayennepeppar
Näringsinnehåll (per portion): 3561 kJ  /  851 kcal
54,4 g Fett
23,2 g Protein
61,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skala, skölj och tunnskiva eller tunnhyvla potatisen.

Steg 2

Skala och finhacka vitlöken, koka upp med grädde, havredryck och sojasås. Låt majsen rinna av och lägg den tillsammans med potatisskivorna i gräddblandningen, låt koka upp och koka färdigt i ca 2–3 minuter. Tillsätt och låt osten smälta, smaksätt med muskot, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.

Steg 3

Skala, skiva och stek löken gyllenbrun i het olja. Tillsätt Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung, låt koka upp en kort stund och smaka av med peppar.

Steg 4

Sätt ugnen på 180 °C över- och undervärme (160 °C varmluft). Skölj och ansa sockerärterna. Varva lök och sockerärtor med potatisen i en gratängform.

Steg 5

Fördela smöret i klickar på gratängen, strö över pankoströbröd och solrosfrön, ungsbaka i ca 30 minuter och servera.

Recept-ID: 838

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skala, skölj och tunnskiva eller tunnhyvla potatisen.

Skala och finhacka vitlöken, koka upp med grädde, havredryck och sojasås. Låt majsen rinna av och lägg den tillsammans med potatisskivorna i gräddblandningen, låt koka upp och koka färdigt i ca 2–3 minuter. Tillsätt och låt osten smälta, smaksätt med muskot, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.

Skala, skiva och stek löken gyllenbrun i het olja. Tillsätt Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung, låt koka upp en kort stund och smaka av med peppar.

Sätt ugnen på 180 °C över- och undervärme (160 °C varmluft). Skölj och ansa sockerärterna. Varva lök och sockerärtor med potatisen i en gratängform.

Fördela smöret i klickar på gratängen, strö över pankoströbröd och solrosfrön, ungsbaka i ca 30 minuter och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.