Pankogratinerad potatisgratäng med lök och grädde
Sök
Filtrera
Pankogratinerad potatisgratäng med lök och grädde
Bookmark
2 av 275

Pankogratinerad potatisgratäng med lök och grädde

Pankogratinerad potatisgratäng med lök och grädde
Total tid 50min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 40min
Näringsinnehåll (per portion): 3561 kJ / 851 kcal
Fett: 54.4 g
Protein: 23.2 g
Kolhydrat: 61.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Förberedelse

  1. Skala, skölj och tunnskiva eller tunnhyvla potatisen.
  2. Skala och finhacka vitlöken, koka upp med grädde, havredryck och sojasås. Låt majsen rinna av och lägg den tillsammans med potatisskivorna i gräddblandningen, låt koka upp och koka färdigt i ca 2–3 minuter. Tillsätt och låt osten smälta, smaksätt med muskot, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.
  3. Skala, skiva och stek löken gyllenbrun i het olja. Tillsätt Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung, låt koka upp en kort stund och smaka av med peppar.
  4. Sätt ugnen på 180 °C över- och undervärme (160 °C varmluft). Skölj och ansa sockerärterna. Varva lök och sockerärtor med potatisen i en gratängform.
  5. Fördela smöret i klickar på gratängen, strö över pankoströbröd och solrosfrön, ungsbaka i ca 30 minuter och servera.
Total tid 50min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 40min
Näringsinnehåll (per portion): 3561 kJ / 851 kcal
Fett: 54.4 g
Protein: 23.2 g
Kolhydrat: 61.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)