Pankogratinerad potatisgratäng med lök och grädde
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
Skala, skölj och tunnskiva eller tunnhyvla potatisen.
Steg 2
Skala och finhacka vitlöken, koka upp med grädde, havredryck och sojasås. Låt majsen rinna av och lägg den tillsammans med potatisskivorna i gräddblandningen, låt koka upp och koka färdigt i ca 2–3 minuter. Tillsätt och låt osten smälta, smaksätt med muskot, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.
Steg 3
Skala, skiva och stek löken gyllenbrun i het olja. Tillsätt Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung, låt koka upp en kort stund och smaka av med peppar.
Steg 4
Sätt ugnen på 180 °C över- och undervärme (160 °C varmluft). Skölj och ansa sockerärterna. Varva lök och sockerärtor med potatisen i en gratängform.
Steg 5
Fördela smöret i klickar på gratängen, strö över pankoströbröd och solrosfrön, ungsbaka i ca 30 minuter och servera.
Recept-ID: 838
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer