Orientaliska revbensspjäll med sötsur marinad

4 1 Betyg
Total tid 35 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
180 Min. Tid för marinering
25 Min. Tillagningstid

Grillade revbensspjäll i sötsur stil, marinerade i sojasås från Kikkoman, ingefära, citron, sesamolja, honung och sesamfrön. Denna glaze är så otroligt klibbig och härlig att servetter är ett måste!

Ingredienser

4 Portioner
2 kg
revbensspjäll
Salt

For the marinade:

1 
liten, ekologisk citron
1 
liten bit färsk ingefära (ca. 1,5 cm)
1 
vitlöksklyfta
3 msk
olivolja
2 msk
sesamolja
3 ½ 
honung
3 msk
vit balsamvinäger (eller vitvins-/äppelcidervinäger) correct
Färskmald svartpeppar
4 tsk
sesamfrön

Till salladen:

1 
mango
1 
huvud av romansallat (eller 2 huvuden av romansallat baby)
2 
morötter
100 g
groddar
2 msk
olivolja
2 ½ msk
vit balsamvinäger
100 ml
äppeljuice
1 ½ tsk
lönnsirap
Färskmald svartpeppar
Näringsinnehåll (per portion): 2652 kJ  /  633 kcal
35,1 g Fett
39,6 g Protein
31,8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Fyll en kastrull med vatten och salta. Koka revbensspjällen i ungefär 50–70 minuter, beroende på hur tjocka de är. Ta upp dem ur vattnet. Låt dem rinna av och svalna lite. 

Steg 2

Förbered marinaden genom att tvätta citronen under varmt vatten och sedan klappa den torr. Riv lite skal, skär citronen på mitten och pressa ut saften. Skala ingefära och vitlök och finhacka. Blanda samman citronskal och citronjuice, Kikkoman sojasås, olivolja, sesamolja, honung, vinäger, ingefära, vitlök, peppar och sesamfrön. Pensla revbensspjällen med marinaden och ställ in dem i kylskåpet i 2–3 timmar, tills det är dags att börja grilla.

Steg 3

Under tiden ska du förbereda salladen genom att skala mangon och ta bort fruktköttet från kärnan. Skär fruktköttet från mangon i tunna strimlor. Hacka salladen, skölj av och torka. Tvätta och skala morötterna. Skär i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Tvätta groddarna om så krävs.

Steg 4

Förbered dressingen genom att blanda samman 4 msk hackad mango, olivolja, vinäger, äppeljuice, Kikkoman sojasås och lönnsirap. Krydda med peppar. Häll dressingen över salladen och skaka för att blanda. 

Steg 5

Lägg revbensspjällen på grillen i cirka 10-20 minuter beroende på värme (stäng locket om din grill har ett sådant). Om så krävs, pensla spjällen med den kvarvarande marinaden medan de grillas. Servera tillsammans med salladen.

Tips:

Genom att förkoka revbensspjällen i saltat vatten så behöver de inte grillas lika länge. Samtidigt förblir de saftiga och fulla av smak.

Samma marinad ger en riktigt läcker smak åt biffstekar och fläskkotletter. För att ge maximal smak, låt revbensspjällen ligga i marinad över natten.

Recept-ID: 863

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Fyll en kastrull med vatten och salta. Koka revbensspjällen i ungefär 50–70 minuter, beroende på hur tjocka de är. Ta upp dem ur vattnet. Låt dem rinna av och svalna lite. 

Förbered marinaden genom att tvätta citronen under varmt vatten och sedan klappa den torr. Riv lite skal, skär citronen på mitten och pressa ut saften. Skala ingefära och vitlök och finhacka. Blanda samman citronskal och citronjuice, Kikkoman sojasås, olivolja, sesamolja, honung, vinäger, ingefära, vitlök, peppar och sesamfrön. Pensla revbensspjällen med marinaden och ställ in dem i kylskåpet i 2–3 timmar, tills det är dags att börja grilla.

Under tiden ska du förbereda salladen genom att skala mangon och ta bort fruktköttet från kärnan. Skär fruktköttet från mangon i tunna strimlor. Hacka salladen, skölj av och torka. Tvätta och skala morötterna. Skär i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Tvätta groddarna om så krävs.

Förbered dressingen genom att blanda samman 4 msk hackad mango, olivolja, vinäger, äppeljuice, Kikkoman sojasås och lönnsirap. Krydda med peppar. Häll dressingen över salladen och skaka för att blanda. 

Lägg revbensspjällen på grillen i cirka 10-20 minuter beroende på värme (stäng locket om din grill har ett sådant). Om så krävs, pensla spjällen med den kvarvarande marinaden medan de grillas. Servera tillsammans med salladen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.