Orientaliska revbensspjäll med sötsur marinad
Sök
Filtrera
Orientaliska revbensspjäll med sötsur marinad
Bookmark
98 av 275

Orientaliska revbensspjäll med sötsur marinad

Grillade revbensspjäll i sötsur stil, marinerade i sojasås från Kikkoman, ingefära, citron, sesamolja, honung och sesamfrön. Denna glaze är så otroligt klibbig och härlig att servetter är ett måste!

Orientaliska revbensspjäll med sötsur marinad
Total tid 35min
Förberedelsetid: 10min
Marineringstid: 180min
Tillagningstid 25min
Näringsinnehåll (per portion): 2652 kJ / 633 kcal
Fett: 35.1 g
Protein: 39.6 g
Kolhydrat: 31.8 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 2 kg revbensspjäll
  • Salt

Till marinaden:

  • 1 liten, ekologisk citron
  • 1 liten bit färsk ingefära (ca. 1,5 cm)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5–6 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sesamolja
  • 3–4 msk honung
  • 3 msk vit balsamvinäger (eller vitvins-/äppelcidervinäger) correct
  • Färskmald svartpeppar
  • 4 tsk sesamfrön

Till salladen:

  • 1 mango
  • 1 huvud av romansallat (eller 2 huvuden av romansallat baby)
  • 2 morötter
  • 100 g groddar
  • 2 msk olivolja
  • 2–3 msk vit balsamvinäger
  • 100 ml äppeljuice
  • 2–3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 1–2 tsk lönnsirap
  • Färskmald svartpeppar

Förberedelse

  1. Fyll en kastrull med vatten och salta. Koka revbensspjällen i ungefär 50–70 minuter, beroende på hur tjocka de är. Ta upp dem ur vattnet. Låt dem rinna av och svalna lite. 
     
  2. Förbered marinaden genom att tvätta citronen under varmt vatten och sedan klappa den torr. Riv lite skal, skär citronen på mitten och pressa ut saften. Skala ingefära och vitlök och finhacka. Blanda samman citronskal och citronjuice, sojasås, olivolja, sesamolja, honung, vinäger, ingefära, vitlök, peppar och sesamfrön. Pensla revbensspjällen med marinaden och ställ in dem i kylskåpet i 2–3 timmar, tills det är dags att börja grilla.
     
  3. Under tiden ska du förbereda salladen genom att skala mangon och ta bort fruktköttet från kärnan. Skär fruktköttet från mangon i tunna strimlor. Hacka salladen, skölj av och torka. Tvätta och skala morötterna. Skär i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Tvätta groddarna om så krävs.
     
  4. Förbered dressingen genom att blanda samman 4 msk hackad mango, olivolja, vinäger, äppeljuice, sojasås och lönnsirap. Krydda med peppar. Häll dressingen över salladen och skaka för att blanda. 
     
  5. Lägg revbensspjällen på grillen i cirka 10-20 minuter beroende på värme (stäng locket om din grill har ett sådant). Om så krävs, pensla spjällen med den kvarvarande marinaden medan de grillas. Servera tillsammans med salladen.

Tips: Genom att förkoka revbensspjällen i saltat vatten så behöver de inte grillas lika länge. Samtidigt förblir de saftiga och fulla av smak.

Samma marinad ger en riktigt läcker smak åt biffstekar och fläskkotletter. För att ge maximal smak, låt revbensspjällen ligga i marinad över natten.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 35min
Förberedelsetid: 10min
Marineringstid: 180min
Tillagningstid 25min
Näringsinnehåll (per portion): 2652 kJ / 633 kcal
Fett: 35.1 g
Protein: 39.6 g
Kolhydrat: 31.8 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 2 kg revbensspjäll
  • Salt

Till marinaden:

  • 1 liten, ekologisk citron
  • 1 liten bit färsk ingefära (ca. 1,5 cm)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5–6 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sesamolja
  • 3–4 msk honung
  • 3 msk vit balsamvinäger (eller vitvins-/äppelcidervinäger) correct
  • Färskmald svartpeppar
  • 4 tsk sesamfrön

Till salladen:

  • 1 mango
  • 1 huvud av romansallat (eller 2 huvuden av romansallat baby)
  • 2 morötter
  • 100 g groddar
  • 2 msk olivolja
  • 2–3 msk vit balsamvinäger
  • 100 ml äppeljuice
  • 2–3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 1–2 tsk lönnsirap
  • Färskmald svartpeppar