Okonomiyaki ”Japanska kryddiga pannkakor” – vegetariska
Sök
Filtrera
Okonomiyaki ”Japanska kryddiga pannkakor” – vegetariska
Bookmark
210 av 222

Okonomiyaki ”Japanska kryddiga pannkakor” – vegetariska

Förberedelsetid: 30min
Calorific värde (per portion): 2443 kJ / 584 kcal

Ingredienser för 2 portioner

Till den vegetariska okonomiyakisåsen:

  • 100 g spetskål
  • 50 g squash
  • ¼ röd paprika
  • 2 salladslökar
  • 2 msk majs (konserv)
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 msk rostad lök
  • 2–3 gräslöksstrån

Till degen:

Förberedelse

  1. Till den vegetariska okonomiyakisåsen: Rör ihop alla ingredienserna i en skål med elvispen till en slät sås.
  2. Ansa och strimla spetskålen, squashen och paprikan i ca 3 cm långa strimlor och skölj dem. Ansa och skär salladslökarna i 2–3 mm tunna ringar och skölj dem.
  3. Till degen: Puréa tofun med elvispen och blanda väl med grönsaksbuljongen och potatismjölet. Blanda ned de skurna grönsakerna och majsen.
  4. Hetta upp 1 msk olja i en stor panna (minst 32 cm Ø), lägg hälften av deg-grönsaksblandningen i pannan, fördela grönsakerna jämnt och forma blandningen med en spade till två ca 15–18 cm stora runda kakor. Strö över 1 msk rostad lök och stek i 2–3 minuter på medelhög värme.
  5. Vänd försiktigt med en stekspade och stek i 2–3 minuter till (sätt ned värmen an aning). Stek de andra pannkakorna på samma sätt. Skölj gräslöken, klappa torrt och skär i fina ringar.
  6. Lägg okonomiyakin med grönsakssidan uppåt på två tallrikar och pensla med den vegetariska okonomiyakisåsen. Strö över gräslöken och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 2 portioner

Till den vegetariska okonomiyakisåsen:

  • 100 g spetskål
  • 50 g squash
  • ¼ röd paprika
  • 2 salladslökar
  • 2 msk majs (konserv)
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 msk rostad lök
  • 2–3 gräslöksstrån

Till degen: