Okonomiyaki ”japanska kryddiga pannkakor” med skaldjur
Sök
Filtrera
Okonomiyaki ”japanska kryddiga pannkakor” med skaldjur
Bookmark
34 av 222

Okonomiyaki ”japanska kryddiga pannkakor” med skaldjur

Förberedelsetid: 30min
Calorific värde (per portion): 1965 kJ / 470 kcal

Ingredienser för 2 portioner

Till lök-ponzu:

  • 100 g spetskål
  • 2 salladslökar
  • 40 g bläckfisk
  • 40 g räkor
  • 40 g pilgrimsmusslor (eller laxfilé)
  • salt
  • 2 msk rostad lök

Till degen:

  • 200 ml dashi-buljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 färskt ägg
  • 90 g vanligt vetemjöl
  • 10 g potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • ett par färska chilistrimlor

Förberedelse

  1. Till lök-ponzun: Skala och finriv löken och blanda med Ponzu citrus sojasåsen. Skölj gräslöken, klappa torrt, skär i fina ringar och tillsätt.
  2. Ansa och strimla spetskålen i ca 3 cm långa strimlor och skölj dem. Ansa och skär salladslökarna i 2–3 mm tunna ringar och skölj dem.
  3. Till degen: Vispa ihop dashi-buljongen och ägget i en skål. Blanda vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret, häll ned mjölblandningen i dashi-ägg-blandningen och blanda väl så att det inte blir klumpar. Tillsätt spetskålen och salladslöken och blanda degen väl. Ställ undan 4 msk av degen.
  4. Skölj bläckfisken, räkorna och pilgrimsmusslorna, klappa torrt, fintärna om du vill och lättsalta.
  5. Hetta upp 1 msk olja i en stor panna (minst 32 cm Ø), lägg hälften av deg-grönsaksblandningen i pannan, fördela grönsakerna jämnt och forma blandningen med en spade till två ca 15–18 cm stora runda kakor. Strö över 1 msk rostad lök, lägg skaldjuren ovanpå och stek i 2–3 minuter på medelhög värme.
  6. Häll över den undanställda degen (2 msk). Vänd försiktigt med en stekspade och stek i 4– 5 minuter till (sätt ned värmen an aning). Stek de andra pannkakorna på samma sätt.
  7. Lägg okonomiyakin med fisksidan uppåt på två tallrikar, garnera med chilistrimlorna och servera med lök-ponzu.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 2 portioner

Till lök-ponzu:

  • 100 g spetskål
  • 2 salladslökar
  • 40 g bläckfisk
  • 40 g räkor
  • 40 g pilgrimsmusslor (eller laxfilé)
  • salt
  • 2 msk rostad lök

Till degen:

  • 200 ml dashi-buljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 färskt ägg
  • 90 g vanligt vetemjöl
  • 10 g potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • ett par färska chilistrimlor