Okonomiyaki ”japanska kryddiga pannkakor” med skaldjur
Sök
Filtrera
Okonomiyaki ”japanska kryddiga pannkakor” med skaldjur
Bookmark
107 av 281

Okonomiyaki ”japanska kryddiga pannkakor” med skaldjur

Okonomiyaki ”japanska kryddiga pannkakor” med skaldjur
Total tid 30min
Förberedelsetid: 30min
Näringsinnehåll (per portion): 1965 kJ / 467 kcal
Fett: 17.3 g
Protein: 20.3 g
Kolhydrat: 55.5 g

Ingredienser för 2 portion(er)

Till lök-ponzu:

  • 100 g spetskål
  • 2 salladslökar
  • 40 g bläckfisk
  • 40 g räkor
  • 40 g pilgrimsmusslor (eller laxfilé)
  • salt
  • 2 msk rostad lök

Till degen:

  • 200 ml dashi-buljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 färskt ägg
  • 90 g vanligt vetemjöl
  • 10 g potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • ett par färska chilistrimlor

Förberedelse

  1. Till lök-ponzun: Skala och finriv löken och blanda med Ponzu citrus sojasåsen. Skölj gräslöken, klappa torrt, skär i fina ringar och tillsätt.
  2. Ansa och strimla spetskålen i ca 3 cm långa strimlor och skölj dem. Ansa och skär salladslökarna i 2–3 mm tunna ringar och skölj dem.
  3. Till degen: Vispa ihop dashi-buljongen och ägget i en skål. Blanda vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret, häll ned mjölblandningen i dashi-ägg-blandningen och blanda väl så att det inte blir klumpar. Tillsätt spetskålen och salladslöken och blanda degen väl. Ställ undan 4 msk av degen.
  4. Skölj bläckfisken, räkorna och pilgrimsmusslorna, klappa torrt, fintärna om du vill och lättsalta.
  5. Hetta upp 1 msk olja i en stor panna (minst 32 cm Ø), lägg hälften av deg-grönsaksblandningen i pannan, fördela grönsakerna jämnt och forma blandningen med en spade till två ca 15–18 cm stora runda kakor. Strö över 1 msk rostad lök, lägg skaldjuren ovanpå och stek i 2–3 minuter på medelhög värme.
  6. Häll över den undanställda degen (2 msk). Vänd försiktigt med en stekspade och stek i 4– 5 minuter till (sätt ned värmen an aning). Stek de andra pannkakorna på samma sätt.
  7. Lägg okonomiyakin med fisksidan uppåt på två tallrikar, garnera med chilistrimlorna och servera med lök-ponzu.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 30min
Förberedelsetid: 30min
Näringsinnehåll (per portion): 1965 kJ / 467 kcal
Fett: 17.3 g
Protein: 20.3 g
Kolhydrat: 55.5 g

Ingredienser för 2 portion(er)

Till lök-ponzu:

  • 100 g spetskål
  • 2 salladslökar
  • 40 g bläckfisk
  • 40 g räkor
  • 40 g pilgrimsmusslor (eller laxfilé)
  • salt
  • 2 msk rostad lök

Till degen:

  • 200 ml dashi-buljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 färskt ägg
  • 90 g vanligt vetemjöl
  • 10 g potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • ett par färska chilistrimlor