Okonomiyaki ”japanska kryddiga pannkakor” med kött – buta-tama
Sök
Filtrera
Okonomiyaki ”japanska kryddiga pannkakor” med kött – buta-tama
Bookmark
24 av 216

Okonomiyaki ”japanska kryddiga pannkakor” med kött – buta-tama

Förberedelsetid: 30min
Calorific värde (per portion): 2826 kJ / 675 kcal

Ingredienser för 2 portioner

  • 5–6 gräslöksstrån
  • 100 g spetskål
  • 2 salladslökar

Till degen:

  • 200 ml dashi-buljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 färskt ägg
  • 90 g vanligt vetemjöl
  • 10 g potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Förberedelse

  1. Skölj gräslöken, klappa torrt och skär i fina ringar. Ansa och strimla spetskålen i ca 3 cm långa strimlor och skölj dem. Ansa och skär salladslökarna i 2–3 mm tunna ringar och skölj dem.
  2. Till degen: Vispa ihop dashi-buljongen och ett ägg i en skål. Blanda vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret, häll ned mjölblandningen i dashi-ägg-blandningen och blanda väl så att det inte blir klumpar. Tillsätt spetskålen och salladslöken och blanda degen väl.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en panna (24 cm Ø), lägg hälften av deg-grönsaksblandningen i pannan, fördela grönsakerna jämnt och stek i ca. 2–3 minuter.
  4. Strö under tiden över 1 msk rostad lök. Fördela hälften av köttskivorna jämnt ovanpå, vänd pannkakan i pannan och stek i 2–3 minuter till på medelhög värme (sätt ned värmen en aning). Låt okonomiyakin glida över på en tallrik.
  5. Hetta upp ½ msk olja igen och knäck i ett ägg. Lägg genast den stekta okonomiyakin med köttsidan nedåt ovanpå ägget, stek i 2–3 minuter till och håll varmt. Stek den andra pannkakan på samma sätt.
  6. Lägg okonomiyakin med äggsidan uppåt på två tallrikar och pensla med Teriyaki Barbecuesås med honung. Ringla tunna strängar med majonnäs över pannkakorna, strö över gräslöksringarna och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 2 portioner

  • 5–6 gräslöksstrån
  • 100 g spetskål
  • 2 salladslökar

Till degen:

  • 200 ml dashi-buljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 färskt ägg
  • 90 g vanligt vetemjöl
  • 10 g potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver