Nudelwok med räkor och grönsaker
Fisk- och skaldjursälskare kommer att älska denna maträtt med wokade räkor och nudlar
Ingredienser
För garnering:
Förberedelse
Steg 1
Värm 1 msk olja i en wokpanna, tillsätt morot och fräs i 1 minut tillsätt zucchini, bryn och ta bort båda.
Steg 2
Tillsätt räkor och 1 msk olja, stek i ca 3 minuter och ta bort.
Steg 3
Fräs ingefära och vitlök i resten av oljan i wokpannan. Lägg tillbaka grönsakerna och räkorna och stek snabbt.
Steg 4
Tillsätt citronsaft, Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja, vänd ner de kokta nudlarna och värm en kort stund.
Steg 5
Garnera med citronskal, vårlök och koriander och servera.
Tips:
Alternativ till citronsaft: använd 2 msk Kikkoman Ponzu Citron och reducera Kikkoman sojasåsen till 1 msk i stället för 2 msk.
Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.
Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.
Alternativ för ramennudlar: dina favoritnudlar (förkokta) som Udon, Soba-nudlar och spagettinudlar eller tillgängliga nudlar hemma.
En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.
Non-stick, metallplåt, gjutjärns wokgryta är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöringsvård. I stället för en wokgryta kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.
Ha inte för mycket i wokgrytan. För tillagning av stora portioner, tillagas i omgångar för bästa resultat.
Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokgrytan så att de inte bryts sönder.
Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.
Recept-ID: 928
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer