Nudelwok med räkor och grönsaker
Sök
Filtrera
42 av 291

Nudelwok med räkor och grönsaker

Fisk- och skaldjursälskare kommer att älska denna maträtt med wokade räkor och nudlar

Nudelwok med räkor och grönsaker
Total tid 30min
Förberedelsetid: 20min
Tillagningstid 10min
Näringsinnehåll (per portion): 2336 kJ / 554 kcal
Fett: 32 g
Protein: 30,7 g
Kolhydrat: 34,2 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 12 kungsräkor, färdiglagade
  • 50 g morot, i strimlor
  • 50 g zucchini, i strimlor
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 15 g färsk ingefära, finhackad
  • 200 g ramennudlar *Tips 4
  • 5 msk stekolja *Tips 3

För garnering:

  • Rivet skal av en halv ekologisk citron
  • 2 vårlökar, fint skivade
  • 3 stjälkar koriander, plocka av bladen

Förberedelse

1. Värm 1 msk olja i en wokpanna, tillsätt morot och fräs i 1 minut tillsätt zucchini, bryn och ta bort båda.

2. Tillsätt räkor och 1 msk olja, stek i ca 3 minuter och ta bort.

3. Fräs ingefära och vitlök i resten av oljan i wokpannan. Lägg tillbaka grönsakerna och räkorna och stek snabbt.

4. Tillsätt citronsaft, Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja, vänd ner de kokta nudlarna och värm en kort stund.

5. Garnera med citronskal, vårlök och koriander och servera.

 

Tips 1: Alternativ till citronsaft: använd 2 msk Kikkoman Ponzu Citron och reducera Kikkoman sojasåsen till 1 msk i stället för 2 msk.

Tips 2: Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.

Tips 3: Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.

Tips 4: Alternativ för ramennudlar: dina favoritnudlar (förkokta) som Udon, Soba-nudlar och spagettinudlar eller tillgängliga nudlar hemma.

Tips 5: En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.

Tips 6: Non-stick, metallplåt, gjutjärns wokgryta är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöringsvård. I stället för en wokgryta kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.

Tips 7: Ha inte för mycket i wokgrytan. För tillagning av stora portioner, tillagas i omgångar för bästa resultat.

Tips 8: Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokgrytan så att de inte bryts sönder.

Tips 9: Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.

Total tid 30min
Förberedelsetid: 20min
Tillagningstid 10min
Näringsinnehåll (per portion): 2336 kJ / 554 kcal
Fett: 32 g
Protein: 30,7 g
Kolhydrat: 34,2 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 12 kungsräkor, färdiglagade
  • 50 g morot, i strimlor
  • 50 g zucchini, i strimlor
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 15 g färsk ingefära, finhackad
  • 200 g ramennudlar *Tips 4
  • 5 msk stekolja *Tips 3

För garnering:

  • Rivet skal av en halv ekologisk citron
  • 2 vårlökar, fint skivade
  • 3 stjälkar koriander, plocka av bladen