Nudelwok med fläsk och grönsaker
En snabb wok med ramennudlar och krispigt fläsk
Ingredienser
För garnering:
Förberedelse
Steg 1
Koka upp vatten i en wokpanna. Tillsätt sidfläsket, koka i ca 10 minuter, ta bort och låt fläsket rinna av på hushållspapper.
Steg 2
Hetta upp 1 msk olja i wokpannan, stek fläsket tills det är krispigt, ta bort och låt rinna av.
Steg 3
Tillsätt 1 msk olja i wokpannan, tillsätt lök och sockerärter och stek. Tillsätt vårlök och bryn. Ta bort allt och lägg åt sidan.
Steg 4
Tillsätt vitlök, ingefära och chili i wokpannan med resterande olja och stek. Tillsätt sidfläsket och grönsakerna.
Steg 5
Tillsätt apelsinjuice, Kikkoman teriyakisås, Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja.
Steg 6
Tillsätt nudlarna och stek snabbt.
Steg 7
Garnera med apelsinskal, vårlök och sesamfrön och servera med kimchikål.
Tip:
Alternativ för Kikkoman teriyakisås med rosta sesam: Svartbönsås som du kan köpa i asiatiska matbutiker eller online.
Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.
Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.
Alternativ för ramennudlar: dina favoritnudlar (förkokta) som Udon, Soba-nudlar och spagettinudlar eller tillgängliga nudlar hemma.
En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.
Non-stick, metallplåt, gjutjärns wokgryta är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöringsvård. I stället för en wokgryta kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.
Ha inte för mycket i wokgrytan. För tillagning av stora portioner, tillagas i omgångar för bästa resultat.
Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokgrytan så att de inte bryts sönder.
Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.
Recept-ID: 927
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer