Nudelwok med fläsk och grönsaker

2 1 Betyg
Total tid 35 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

En snabb wok med ramennudlar och krispigt fläsk

Ingredienser

2 Portioner
250 g
sidfläsk, tärnad
1 
rödlök, i strimlor
75 g
sockerärtor, halverade diagonalt
 ½ knippe
vårlök, fint skivad
1 
vitlöksklyfta, finhackad
15 g
färsk ingefära, finhackad
1 
liten chilipeppar, fint tärnad
200 g
ramennudlar
5 msk
stekolja
 ½ 
saft av en halv apelsin

För garnering:

1 msk
apelsinskal
1 
vårlök, fint skivad
1 msk
rostade sesamfrön
175 g
kimchikål (färdiglagad)
Näringsinnehåll (per portion): 3637 kJ  /  867 kcal
48,8 g Fett
48,6 g Protein
54,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Koka upp vatten i en wokpanna. Tillsätt sidfläsket, koka i ca 10 minuter, ta bort och låt fläsket rinna av på hushållspapper.

Steg 2

Hetta upp 1 msk olja i wokpannan, stek fläsket tills det är krispigt, ta bort och låt rinna av.

Steg 3

Tillsätt 1 msk olja i wokpannan, tillsätt lök och sockerärter och stek. Tillsätt vårlök och bryn. Ta bort allt och lägg åt sidan.

Steg 4

Tillsätt vitlök, ingefära och chili i wokpannan med resterande olja och stek. Tillsätt sidfläsket och grönsakerna.

Steg 5

Tillsätt apelsinjuice, Kikkoman teriyakisås, Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja.

Steg 6

Tillsätt nudlarna och stek snabbt.

Steg 7

Garnera med apelsinskal, vårlök och sesamfrön och servera med kimchikål.

Tip:

Alternativ för Kikkoman teriyakisås med rosta sesam: Svartbönsås som du kan köpa i asiatiska matbutiker eller online.

Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.

Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.

Alternativ för ramennudlar: dina favoritnudlar (förkokta) som Udon, Soba-nudlar och spagettinudlar eller tillgängliga nudlar hemma.

En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.

Non-stick, metallplåt, gjutjärns wokgryta är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöringsvård. I stället för en wokgryta kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.

Ha inte för mycket i wokgrytan. För tillagning av stora portioner, tillagas i omgångar för bästa resultat.

Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokgrytan så att de inte bryts sönder.

Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.

Recept-ID: 927

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Koka upp vatten i en wokpanna. Tillsätt sidfläsket, koka i ca 10 minuter, ta bort och låt fläsket rinna av på hushållspapper.

Hetta upp 1 msk olja i wokpannan, stek fläsket tills det är krispigt, ta bort och låt rinna av.

Tillsätt 1 msk olja i wokpannan, tillsätt lök och sockerärter och stek. Tillsätt vårlök och bryn. Ta bort allt och lägg åt sidan.

Tillsätt vitlök, ingefära och chili i wokpannan med resterande olja och stek. Tillsätt sidfläsket och grönsakerna.

Tillsätt apelsinjuice, Kikkoman teriyakisås, Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja.

Tillsätt nudlarna och stek snabbt.

Garnera med apelsinskal, vårlök och sesamfrön och servera med kimchikål.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.