Sök
Filtrera
41 av 291

Nudelwok med fläsk och grönsaker

En snabb wok med ramennudlar och krispigt fläsk

Nudelwok med fläsk och grönsaker
Total tid 35min
Förberedelsetid: 20min
Tillagningstid 15min
Näringsinnehåll (per portion): 3637 kJ / 867 kcal
Fett: 48,8 g
Protein: 48,6 g
Kolhydrat: 54,3 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 250 g sidfläsk, tärnad
  • 1 rödlök, i strimlor
  • 75 g sockerärtor, halverade diagonalt
  • ½ knippe vårlök, fint skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 15 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 liten chilipeppar, fint tärnad
  • 200 g ramennudlar *Tips 4
  • 5 msk stekolja *Tips 3

För garnering:

  • 1 msk apelsinskal
  • 1 vårlök, fint skivad
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 175 g kimchikål (färdiglagad)

Förberedelse

1. Koka upp vatten i en wokpanna. Tillsätt sidfläsket, koka i ca 10 minuter, ta bort och låt fläsket rinna av på hushållspapper.

2. Hetta upp 1 msk olja i wokpannan, stek fläsket tills det är krispigt, ta bort och låt rinna av.

3. Tillsätt 1 msk olja i wokpannan, tillsätt lök och sockerärter och stek. Tillsätt vårlök och bryn. Ta bort allt och lägg åt sidan.

4. Tillsätt vitlök, ingefära och chili i wokpannan med resterande olja och stek. Tillsätt sidfläsket och grönsakerna.

5. Tillsätt apelsinjuice, Kikkoman teriyakisås, Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja.

6. Tillsätt nudlarna och stek snabbt.

7. Garnera med apelsinskal, vårlök och sesamfrön och servera med kimchikål.

 

Tips 1: Alternativ för Kikkoman teriyakisås med rosta sesam: Svartbönsås som du kan köpa i asiatiska matbutiker eller online.

Tips 2: Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.

Tips 3: Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.

Tips 4: Alternativ för ramennudlar: dina favoritnudlar (förkokta) som Udon, Soba-nudlar och spagettinudlar eller tillgängliga nudlar hemma.

Tips 5: En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.

Tips 6: Non-stick, metallplåt, gjutjärns wokgryta är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöringsvård. I stället för en wokgryta kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.

Tips 7: Ha inte för mycket i wokgrytan. För tillagning av stora portioner, tillagas i omgångar för bästa resultat.

Tips 8: Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokgrytan så att de inte bryts sönder.

Tips 9: Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.

Total tid 35min
Förberedelsetid: 20min
Tillagningstid 15min
Näringsinnehåll (per portion): 3637 kJ / 867 kcal
Fett: 48,8 g
Protein: 48,6 g
Kolhydrat: 54,3 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 250 g sidfläsk, tärnad
  • 1 rödlök, i strimlor
  • 75 g sockerärtor, halverade diagonalt
  • ½ knippe vårlök, fint skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 15 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 liten chilipeppar, fint tärnad
  • 200 g ramennudlar *Tips 4
  • 5 msk stekolja *Tips 3

För garnering:

  • 1 msk apelsinskal
  • 1 vårlök, fint skivad
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 175 g kimchikål (färdiglagad)