Nachos med guacamole och salsa
Dessa nachos är ganska mycket upp till din egen smak. Du kan lägga till vilka toppings du vill. Det är trevligt med något grönt för att balansera upp osten. Om du vill, kan du lägga till sugar snaps, paprika och färsk chilipeppar för lite hetta.
Ingredienser
Nachos
Guacamole
Förberedelse
Steg 1
Riv vitlöken fint och blanda med soja, peppar och spiskummin. Marinera steken i denna blandning i 10 minuter. Grilla den sedan på en rykande het grillpanna i 4 minuter på varje sida. Alternativt kan du använda en vanlig panna med lite olja i. Låt den vila 5 minuter innan du skär den i tunna strimlor.
Steg 2
Så gör du Guacamolen: Finhacka tomater, schalottenlök och vitlök. Lägg i en mortel med olivolja och blanda runt lite innan du tillsätter den tärnade avokadon. Låt dra lite och smaka sedan av med sojasås, limejuice, hackad koriander och spiskummin.
Steg 3
Lägg nachoschipsen på en ugnsplåt eller i en långpanna. Lägg osten ovanpå och sätt in den i en förvärmd ugn (180 grader) i 5-6 minuter tills osten har smält.
Steg 4
Toppa dina nachos med det uppskurna köttet, guacamole, halverade tomater, majs, picklad lök, crème fraiche, salsa och färsk koriander.
Recept-ID: 1094
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer