Nachos med guacamole och salsa

Total tid 30 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Dessa nachos är ganska mycket upp till din egen smak. Du kan lägga till vilka toppings du vill. Det är trevligt med något grönt för att balansera upp osten. Om du vill, kan du lägga till sugar snaps, paprika och färsk chilipeppar för lite hetta.

Ingredienser

8 Portioner

Nachos

1 
vitlöksklyfta
Nymalen peppar
1 nypa
spiskummin
250 g
biff (ryggbiff)

Guacamole

50 g
körsbärstomater
50 g
schalottenlök
1 
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
2 
mogna avokado
1 
lime
10 g
färsk koriander
1 nypa
spiskummin
300 g
nachos chips
125 g
riven ost - Cheddar och/eller mozzarella
100 g
körsbärstomater
75 g
konserverad majs
50 g
picklad rödlök
100 g
creme fraiche
100 g
tomatsalsa
Färsk koriander
Näringsinnehåll (per portion): 1933 kJ  /  463 kcal
30,3 g Fett
15,9 g Protein
30,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Riv vitlöken fint och blanda med soja, peppar och spiskummin. Marinera steken i denna blandning i 10 minuter. Grilla den sedan på en rykande het grillpanna i 4 minuter på varje sida. Alternativt kan du använda en vanlig panna med lite olja i. Låt den vila 5 minuter innan du skär den i tunna strimlor.

Steg 2

Så gör du Guacamolen: Finhacka tomater, schalottenlök och vitlök. Lägg i en mortel med olivolja och blanda runt lite innan du tillsätter den tärnade avokadon. Låt dra lite och smaka sedan av med sojasås, limejuice, hackad koriander och spiskummin.

Steg 3

Lägg nachoschipsen på en ugnsplåt eller i en långpanna. Lägg osten ovanpå och sätt in den i en förvärmd ugn (180 grader) i 5-6 minuter tills osten har smält.

Steg 4

Toppa dina nachos med det uppskurna köttet, guacamole, halverade tomater, majs, picklad lök, crème fraiche, salsa och färsk koriander.

Recept-ID: 1094

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Riv vitlöken fint och blanda med soja, peppar och spiskummin. Marinera steken i denna blandning i 10 minuter. Grilla den sedan på en rykande het grillpanna i 4 minuter på varje sida. Alternativt kan du använda en vanlig panna med lite olja i. Låt den vila 5 minuter innan du skär den i tunna strimlor.

Så gör du Guacamolen: Finhacka tomater, schalottenlök och vitlök. Lägg i en mortel med olivolja och blanda runt lite innan du tillsätter den tärnade avokadon. Låt dra lite och smaka sedan av med sojasås, limejuice, hackad koriander och spiskummin.

Lägg nachoschipsen på en ugnsplåt eller i en långpanna. Lägg osten ovanpå och sätt in den i en förvärmd ugn (180 grader) i 5-6 minuter tills osten har smält.

Toppa dina nachos med det uppskurna köttet, guacamole, halverade tomater, majs, picklad lök, crème fraiche, salsa och färsk koriander.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.