Mitarashi-dango (Mochibollar med söt sojasåsglasyr)
Tillagning och ingredienser till mochibollar med söt sojasås. En mycket populär japansk dessert.
Förberedelse
Steg 1
Söt sojasås:
- Häll vitt vin i en kastrull och låt det koka upp.
- Tillsätt mineralvatten, socker och Kikkoman sojasås och fortsätt koka tills sockret är upplöst.
- Sänk värmen, vispa potatismjölet med 3 msk vatten och tillsätt den kokta vätskan under omrörning. Låt koka upp hastigt och kyl sedan.
Steg 2
Rismjölsdumplings:
Häll av tofun väl, lägg i en skål och mosa väl med en spatel.
Steg 3
Tillsätt det klibbiga rismjölet och knåda väl för hand tills det är slätt.
Steg 4
Forma degen till 6 bollar på ca. 18 g styck för hand.
Steg 5
Koka upp tillräckligt med vatten i en kastrull och koka dumplingsen 3-4 minuter. Sänk värmen och koka bollarna tills de flyter upp till ytan.
Steg 6
Torka av dina dumplings väl och trä 3 dumplings på varje spett. Om så önskas, stek kort på båda sidor i lite vegetabilisk olja i en het panna. Lägg upp på tallrikar och servera med den söta sojasåsen (rör den slät) över. Garnera med myntablad och servera.
Recept-ID: 949
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer