Miso med honungsstekta auberginer

Total tid 40 Min.
40 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

2 Portioner
2 
medelstora auberginer
4 tsk
vit misopasta
2 tsk
flytande honung
1 tsk
rostad sesamolja
bit färsk, skalad och riven ingefära (ca 2,5 cm lång)
1 
skalad och pressad vitlöksklyfta
4 
strimlade salladslökar
2 tsk
sesamfrön
Näringsinnehåll (per portion): 624 kJ  /  149 kcal

Förberedelse

Steg 1

Förvärm ugnen till 180 °C. Halvera auberginerna på längden och skär ett rutmönster på fruktköttet utan att skära genom skalet. Lägg auberginerna med den snittade sidan uppåt på en plåt med smort bakplåtspapper.

Steg 2

Blanda ihop misopastan, honungen, sojasåsen, sesamoljan, ingefäran och vitlöken tillsammans med 2–3 msk vatten till en slät pasta. Pensla aubergineköttet med pastan och stek i ugnen i 20–25 minuter tills ytan är gyllenbrun och mjuk. Strö över salladslöken och sesamfröna och servera.

Recept-ID: 254

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Förvärm ugnen till 180 °C. Halvera auberginerna på längden och skär ett rutmönster på fruktköttet utan att skära genom skalet. Lägg auberginerna med den snittade sidan uppåt på en plåt med smort bakplåtspapper.

Blanda ihop misopastan, honungen, sojasåsen, sesamoljan, ingefäran och vitlöken tillsammans med 2–3 msk vatten till en slät pasta. Pensla aubergineköttet med pastan och stek i ugnen i 20–25 minuter tills ytan är gyllenbrun och mjuk. Strö över salladslöken och sesamfröna och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.