Miso med honungsstekta auberginer
Total tid
40 Min.
40 Min.
Tid för förberedelse
Näringsinnehåll (per portion):
624 kJ
/
149 kcal
Förberedelse
Steg 1
Förvärm ugnen till 180 °C. Halvera auberginerna på längden och skär ett rutmönster på fruktköttet utan att skära genom skalet. Lägg auberginerna med den snittade sidan uppåt på en plåt med smort bakplåtspapper.
Steg 2
Blanda ihop misopastan, honungen, sojasåsen, sesamoljan, ingefäran och vitlöken tillsammans med 2–3 msk vatten till en slät pasta. Pensla aubergineköttet med pastan och stek i ugnen i 20–25 minuter tills ytan är gyllenbrun och mjuk. Strö över salladslöken och sesamfröna och servera.
Recept-ID: 254
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer