Mexikansk majssallad/ Esquites

Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Detta är ett enkelt och lätt recept på majssallad. Du kan också lägga till några svarta bönor om du vill. Detta är ett trevligt tillbehör till tacos eller nachos.

Ingredienser

2 Portioner
2 msk
vegetabilisk olja
2 
färska majskolvar eller 200 g fryst majs
2 
vårlökar
1 
färsk chilipeppar
200 g
kokta eller konserverade kidneybönor
25 g
majonnäs
1 tsk
rökt chilipulver (dvs chipotle)
1 
lime
15 g
färsk koriander
25 g
riven hårdost (tex parmesan)
Näringsinnehåll (per portion): 1893 kJ  /  452 kcal
25,3 g Fett
16,1 g Protein
36,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Hetta upp en stekpanna och tillsätt oljan. Ta bort majsen från kolven med en vass kniv eller tina den frysta majsen.

Steg 2

Stek majsen i pannan tills den får små grillmärken – ca 4-5 minuter. Lägg i en skål.

Steg 3

Tillsätt finhackad vårlök och chili samt bönor i majsen. Blanda i majonnäs, chilipulver, limejuice och teriyakimarinad. Precis innan servering tillsätt finhackad koriander och riven ost. Garnera salladen med ytterligare korianderblad.

Recept-ID: 1061

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Hetta upp en stekpanna och tillsätt oljan. Ta bort majsen från kolven med en vass kniv eller tina den frysta majsen.

Stek majsen i pannan tills den får små grillmärken – ca 4-5 minuter. Lägg i en skål.

Tillsätt finhackad vårlök och chili samt bönor i majsen. Blanda i majonnäs, chilipulver, limejuice och teriyakimarinad. Precis innan servering tillsätt finhackad koriander och riven ost. Garnera salladen med ytterligare korianderblad.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.